ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цього року буде відремонтовано 12 бойових кораблів та катерів, а також 9 суден забезпечення ВМС України

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Листопада 2020, 14:00

‒ Протягом поточного року з метою відновлення технічної готовності та підтримання справності наявного корабельно-катерного складу ВМС України на судноремонтних підприємствах України було розміщено для проведення ремонту 12 бойових кораблів та катерів, а також 9 суден забезпечення, – повідомив начальник управління експлуатації та судноремонту – заступник начальника озброєння Командування логістики Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Євгеній Шульженко.

Наразі на деяких кораблях, катерах та суднах ремонтні роботи вже завершені, а на інших – ще тривають роботи з відновлення їхнього технічного стану.

‒ У цілому план судноремонту на поточний рік практично вдалося реалізувати. До кінця року очікуємо завершення усіх ремонтів на наших кораблях, катерах та суднах забезпечення, ‒  відзначив офіцер.

Украй важливим для Командування ВМС ЗС України було забезпечити бойову готовність корабельно-катерної групу флоту на Азовському морі. Зокрема, бронекатерної групи, яку цього року було додатково переміщено для виконання завдань на Азов.

Актуальним завданням стало відновлення технічного стану двох навчальних катерів «Нова Каховка» та «Чигирин». Адже вони разом із катером «Сміла» входять до ланки навчальних катерів національного військового флоту, головне призначення яких – забезпечення проведення морської практики та підвищення практичної складової навчально-виховного процесу курсантів Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія».

Крім успішного проведення ремонту на десантному кораблі «Юрій Олефіренко»,  цього року завершено відновлення десантного катера «Сватове». Це дозволило посилити спроможності десантних сил ВМС України. Нагадаємо, що функціональне призначення десантних кораблів та катерів у системі бойового застосування ВМС України полягає в забезпеченні транспортування у визначені райони виконання бойових завдань підрозділів морської піхоти або спецпризначення зі штатним озброєнням і технікою з їхнім подальшим десантуванням на необладнане узбережжя.

Ще одним пріоритетним напрямком роботи стало відновлення боєздатності двох малих броньованих артилерійських катерів «Нікополь» та «Бердянськ», а також рейдового буксира «Яни Капу», які були зухвало атаковані та захоплені Російською Федерацією поблизу Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

‒ Це був певним чином новий досвід, оскільки ми вперше зіткнулися з проблемою усунення саме бойових ушкоджень наших катерів, які були отримані під час обстрілу авіацією й кораблями РФ та в подальшому розграбовані. Фахівцями судноремонтного підприємства вдалося повністю відновити катер «Нікополь», зокрема конструкцію корпусу, системи й механізми. На «Бердянську» проведено більшу частину ремонтних робіт, що забезпечить у подальшому відновлення спеціального обладнання. Крім того, проведено ремонтні роботи на рейдовому буксирі «Яни Капу», – розповів офіцер.

Наступного року за наказом командувача ВМС ЗС України планується перейти вже до наступного етапу ‒ проводити планові заходи з виконанням комплексного ремонту корабельно-катерного складу.

– Головна ідея цього задуму – відповідальні служби з усіх бойових частин корабля формують єдиний договір, де чітко зазначають технічні завдання й обсяг усіх передбачених ремонтних робіт на кораблі, катері чи судні. Вважаю, це стане ефективним механізмом відновлення технічного стану, оскільки більша частина підготовчих робіт на кораблях вже виконана  цього року, – зазначив капітан 1 рангу Євгеній Шульженко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Штаб-сержант 3 категорії у в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Бойовий медик

від 23000 до 123000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Одесса та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область