ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Автопарк військових медиків поповнився реанімобілями

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Листопада 2020, 17:28

У Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» за сприяння Громадської ради при оборонному відомстві та посольства Словаччини в Україні відбулася церемонія передачі військовим медикам трьох реанімобілів від Благодійного фонду «Рідне Полісся». В урочистому заході взяли участь заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Павло Зуєв, Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Марек Шафін, тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Сергій Халік, заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони генерал-майор запасу Петро Гаращук.

— Важко переоцінити повсякденну роботу військових медиків, їхню самовідданість під час надання допомоги пораненим військовим на фронті й у госпіталях під час оперативних утручань, — зазначив генерал-лейтенант Павло Зуєв. — Саме завдяки їхньому професіоналізму й милосердю врятовано тисячі наших захисників. Ми знаємо, наскільки важлива оперативна допомога пораненим з використанням сучасної техніки. І благодійна акція фонду «Рідне Полісся» з передачі військовим медикам реанімобілів є додатковим ресурсом для збереження життя наших захисників.

Символічно, що передача медичних автомобілів, до якої долучилась Словаччина, відбувається у день державного свята цієї країни — Дня боротьби за свободу та демократію.

— Словаччина підтримує вашу країну в боротьбі за суверенітет і незалежність, — акцентував на врочистому заході Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Марек Шафін. — Завжди пам’ятайте, що у вас є надійні друзі в кількості п’ять з половиною мільйонів. Вірю, що українці теж допомагали б нам, якби в нашій країні трапилась біда. Бажаю, щоб ці реанімобілі надійно працювали на збереження життя ваших військових.

— Передача автомобілів військовим медикам від Словаччини через Благодійний фонд «Рідне Полісся» ще раз засвідчує, що у кривавій війні з агресором нас підтримують народи Європи, — підкреслив заступник голови Громадської ради при Міноборони Петро Гаращук. — Наші мужні лікарі й медсестри заслуговують на підтримку та право на забезпечення сучасним медичним обладнанням і технікою.

Крім трьох авто, презентованих у Київському госпіталі, ще два десятки реанімобілів надійдуть у регіональні військово-медичні клінічні центри.

— Це не перша допомога військовим медикам і тим паче не остання, — зазначив у розмові з кореспондентом АрміяInform голова фонду «Рідне Полісся» В’ячеслав Стасюк. — З перших днів війни допомагаємо захисникам на фронті речовим майном, ліками й різноманітним обладнанням. Незабаром у співпраці зі словацькими друзями підготуємо для медиків країни ще 40 автомобілів швидкої допомоги. Згодом до благодійної допомоги долучаться й наші партнери з Данії. Наступного року плануємо доставити ще близько 100 авто для медиків.

— Реанімобілі, хоч і пройшли не один десяток тисяч кілометрів дорогами Словаччини, в задовільному стані, — зауважив начальник автослужби госпіталю капітан Юрій Сліпчук. — До експлуатації їх допустять лише після ретельного техогляду, перевірки всіх систем та агрегатів.

Оцінив медичне обладнання салонів авто й начальник відділення реанімації та інтенсивної терапії (для медичної евакуації) підполковник медичної служби Василь Горошко.

— Реанімобілі оснащені мобільними апаратами ШВЛ, дефібриляторами, мають надійне кріплення для транспортування пацієнтів, — прокоментував Василь Романович. — Але лише після перевірки обладнання і незначної доукомплектації їх можна залучати до виконання завдань за призначенням.

Символічні ключі від медичних автомобілів з рук В’ячеслава Стасюка отримав начальник Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Командир бойової машини, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Психолог на підприємстві

від 28000 до 128000 грн

Харків

Військова частина А4349 Харків

Старший інспектор прикордонної служби

від 25000 до 30000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область