ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Укроборонпром» та НАБУ спільно протидіятимуть корупції в оборонці

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Листопада 2020, 8:40

Державний концерн «Укроборонпром» та Національне антикорупційне бюро України співпрацюватимуть у сфері запобігання та протидії корупції, а також іншим злочинам, підслідним НАБУ, у сфері управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Про це повідомляє медіацентр «Укроборонпрому».

Відповідний Меморандум про співпрацю та обмін інформацією між інституціями підписали виконувач обов’язків генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» Ігор Фоменко та Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Ми прагнемо зробити прозорою та підзвітною оборонну сферу, яка історично вважалася однією з найбільш корумпованих в Україні. Для нас підписання Меморандуму з НАБУ є логічним кроком з реалізації політики корпоративної безпеки «Укроборонпрому», спрямованої на формування нульової толерантності до правопорушень. За рік роботи нової команди ми чимало зробили у цьому напрямку: в Концерні втілено Порядок протидії корупційним проявам; ми проактивно перевели закупівлі, а також продаж та передачу в оренду надлишкового майна Концерну на майданчик Прозорро. Керівництво Концерну добровільно раз на рік проходить поліграф, ми також зацікавлені у залученні працівників НАБУ до проведення добору кандидатів на керівні посади в оборонних підприємствах із застосуванням поліграфа. Крім того, нещодавно було завершено перший пілотний криміналістичний аудит Державного підприємства «Антонов», його результати передано до НАБУ та СБУ. Ми щодня ламаємо «схеми» в оборонці, а у відповідь отримаємо шквал замовних публікацій проти нас. Така реакція – найкраща оцінка нашої роботи», – заявив в.о. генерального директора ДК «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Артем Ситник наголосив, що НАБУ та «Укроборонпром» мають спільне завдання – запобігання та протидію корупції у сфері ОПК: «Це не початок, а логічне продовження нашої співпраці, ми сподіваємося, що вона буде системною, адже роботі антикорупційних органів усе ще чиниться спротив. Ми готові визначити найбільш проблемні точки в роботі «Укроборонпрому», де необхідна негайна реакція правоохоронних органів, та надаватимемо всю можливу підтримку», – наголосив директор НАБУ.

Завдяки втіленим в «Укроборонпромі» антикорупційним заходам за рік кількість правопорушень у Концерні суттєво зменшилася, про що свідчить статистика відкритих кримінальних проваджень. Так, у 2019 році було відкрито 27 кримінальних проваджень за зловживаннями при закупівлях, у 2020 році – лише 5. У сфері зовнішньоекономічної діяльності в 2019 році відкрито 39 кримінальних проваджень, у 2020 році – 29. Загалом у 2019 році всіма правоохоронними органами було зареєстровано 248 проваджень, а у 2020 році – 149.

«Ми вважаємо своїм обов’язком надання посильної допомоги НАБУ у здійсненні досудових розслідувань. Ми розраховуємо, що досягнуті сьогодні домовленості стануть важливим кроком для удосконалення механізму притягнення до відповідальності винних осіб, які заподіяли збитки оборонним підприємствам», – додав Ігор Фоменко.

В «Укробронпромі» нагадують, що за останній рік керівництво концерну перезавантажило відносини з правоохоронними органами, зробивши їх більш прозорими та ефективними. Так у листопаді 2019 року «Укроборонпром» ініціював зустріч із представниками правоохоронних органів України (НАБУ, ДБР, НПУ, СБУ, ДФСУ) задля посилення співпраці та сприянні у розслідуванні кримінальних та корупційних правопорушень за попередні роки роботи Концерну. Відтоді Концерн співпрацює з правоохоронними органами та проактивно надає їм інформацію про виявлені правопорушення.

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Оператор БПЛА (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Медична сестра, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Начальник речової служби, офіцер

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759