ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 20 порушень режиму «тиші», без бойових втрат

Лонгрід
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Листопада 2020, 9:47

Згідно зі щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 16 по 22 листопада російсько-окупаційні війська 20 разів порушили домовленості, досягнуті 22 липня у рамках Тристоронньої контактної групи. Задокументовано факти порушення режиму припинення вогню із застосуванням гранатометів різних систем та стрілецької зброї неподалік населених пунктів Авдіївки, Новотроїцького, Гнутового, Шумів, Кам’янки, Водяного, Піщевика та Павлополя.

Найгарячішою добою тижня, що минув, стало 20 листопада – противник 7 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників. Проте більшість обстрілів були неприцільними та не становили загрози життю наших оборонців, тому військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали.

За повідомленнями Командування Об’єднаних сил, минулого тижня серед українських військовослужбовців бойових втрат немає. Однак 19 листопада унаслідок пострілів у передмісті Авдіївки один військовослужбовець Об‘єднаних сил зазнав поранення. Воїна оперативно доправили до медичного закладу. Стан його здоров’я задовільний. Цього ж дня поблизу Мар’їнки виявлено роботу ворожого снайпера.

Крім того, 20 і 22 листопада з боку тимчасово окупованої Ужівки в напрямку Водяного окупанти здійснили спробу дистанційного мінування території, використовуючи міни ПОМ-2. Про факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Підрозділи, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, готові адекватно відреагувати на будь-які провокації ворога.

У районі проведення операції підрозділи ДСНС Об’єднаних сил з 16 по 22 листопада обстежили майже 80 га території та знешкодили 892 вибухонебезпечні предмети.

За рішенням командувача об’єднаних сил КПВВ на лінії розмежування функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте російські збройні формування продовжують блокування руху людей дорожніми коридорами навпроти контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське», «Мар’їнка». Фактичний пропуск громадян здійснюється лише на КПВВ «Станиця Луганська» – щоденно та «Новотроїцьке» – двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли противник розблоковує рух дорожнім коридором.

За тиждень у контрольних пунктах «Майорське», «Мар’їнка» та «Щастя» поодиноких осіб, які вибули в напрямку тимчасово окупованої території, повернули назад представники окупаційної влади.

Нагадуємо, що під час слідування з тимчасово окупованої території України проводиться температурний скринінг. Обов’язковою умовою також є перебування громадян у захисній масці (респіраторі) з дотриманням соціальної дистанції. Крім того, для пропуску на контрольовану територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони вразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпаса з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував військові удари на території російської федерації.

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу розпочав закупівлю зимового одягу для ЗСУ

Державний оператор тилу оголосив перші тендери на закупівлю зимового одягу для Збройних Сил України.

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі найкращих західних практик — Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних Силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО.

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення, повідомлено про підозру

Колишній український, а нині російській музикант, лідер відомого поп-рок-гурту, який є уродженцем України, має російське громадянство.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Стаpший pозвідник-опеpатоp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Оператор БПЛА Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область