ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Запорізькі гармаші: готові до дуелі на великих відстанях

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2020, 12:47

На одному з полігонів Дніпропетровщини військовослужбовці окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» проводять тактичні навчання артилерійських дивізіонів з бойовою стрільбою. Їхнім завданням є визначення координат ворожих артзасобів та їх знищення під час артилерійської дуелі. 

Контрбатарейну боротьбу зазвичай ведуть на великих відстанях, що вимагає від особового складу злагодженості, швидкості зайняття і зміни позицій та ювелірної точності завдавання вогневого ураження. Від професіоналізму артилеристів залежить не тільки життя підрозділів, які прикриває українська арта, а й їхнє власне, адже сучасні технічні засоби артилерійської розвідки, що теж використовує противник, лишають буквально лічені секунди на ухвалення правильного рішення і його бездоганне виконання.

Як розповідає начальник відділення бойової підготовки окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» підполковник Юрій Харченко, під час стрільб дивізіонів зі 152-мм гаубиць «Мста-Б» 2А65 (калібр 152 мм, розрахунок 8 осіб. – Авт.) оцінюється точність ведення вогню і робота розрахунків з визначення координат, підготовки стрільби та управління вогнем, яке відбувається за допомогою безпілотних авіакомплексів, радіолокаційних станцій AN/TPQ-36 та підрозділів звукової розвідки.

– Командир бригади ставить завдання командиру дивізіону з вогневого ураження противника. Командир дивізіону передає команду на пункт управління вогнем дивізіону на вогневій позиції. Тут начальник штабу ставить завдання для батареї. Батареї наводяться і вони працюють на ураження противника. Час виконання нормативу зараховується за роботу штатного підрозділу – від початку постановки завдання і до ураження снарядом цілі, виключаючи час на політ снаряда.

Дивізіони теж виконують міжпозиційний маневр: після виконання завдання вони побатарейно змінюють вогневі позиції. Тобто дивізіон виконав вогневе завдання, перша батарея покинула позицію – перемістилася на іншу ділянку району, у цей час друга – виконує своє завдання. Після того як перша батарея зайняла нову локацію, друга батарея маневрує. Щоб у будь-який момент розгорнута батарея могла відкрити вогонь по противнику.

– Головне завдання наших артилерійських дивізіонів – це контрбатарейна боротьба – ураження артбатарей противника, розташованих на значному віддалені. У такому разі використання БПЛА та радіолокаційних станцій нам стають у пригоді і видають точні координати противника в режимі реального часу. За новітніми засобами у нас майбутнє, тому активно й успішно їх використовуємо, – зазначає Юрій Харченко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повідомило про рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

Головними сферами діяльності Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки є застосування дронів і сучасних технологій, використання роботів та геопросторових технологій.

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У ніч на 16 квітня 2024 року у російському брянську знеструмлено одразу декілька військових та промислових обʼєктів.

Міноборони впроваджує гендерно чутливу мову у війську

Міноборони впроваджує гендерно чутливу мову у війську

Міністерство оборони України запроваджує гендерно чутливу мову в рамках відповідного наказу, що впроваджує «Інструкцію щодо застосування гендерно чутливої мови».

На Закарпатті затримали контрабандиста, який «зрадив» цигаркам з ухилянтами

На Закарпатті затримали контрабандиста, який «зрадив» цигаркам з ухилянтами

За $2300 він обіцяв чоловіку допомогу із незаконним перетином кордону до Румунії через річку Тиса.

Окупанти скинули авіабомбу на Берислав: 15 людей отримали контузію

Окупанти скинули авіабомбу на Берислав: 15 людей отримали контузію

російська армія скинула керовану авіаційну бомбу на місто Берислав Херсонської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший сапер взводу

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Стрілець – помічник гранатометника

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець – електрик

від 21100 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область