ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«МОНОЛІТ» – курсантський телеграм-канал, що руйнує російську брехню та пропаганду

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 6 Листопада 2020, 9:58

«Вітаю тебе, друже! Якщо ти читаєш це, то тобі не байдужа Україна і ти звернуся за правильною адресою! На цьому каналі ти побачиш новини про Україну, якими вони є насправді. Також дізнаєшся чимало цікавої та важливої інформації про захисників нашої батьківщини та вітчизняне військо. Не залишайся осторонь правди та справедливості, будь з нами й не забудь порадити цей канал своїм друзям, рідним та близьким» – таке коротеньке вітання-анонс стоїть на бренді курсантського проєкту Monolith.UA, який створили вихованці Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у мережі Telegram, аби боротися з російською пропагандою і брехнею.

Протидія нелетальному впливу противника – компетенція, необхідна кожному військовому

– Так курсанти нашого навчального закладу долучилися до міжнародного проєкту Peer-to-Peer (колегіальне навчання), аби протистояти російській пропаганді та дезінформації, – розповів його координатор у виші – керівник пресслужби Національної академії сухопутних військ підполковник Антон Миронович. – Організований цей проєкт і відбувається під егідою компанії EdVenture Partners (EVP).

Як розповів офіцер, загалом учасниками проєкту є десять майбутніх офіцерів із різних факультетів, спеціальностей та курсів навчання. Серед них – майбутні командири механізованих, танкових, артилерійських й інженерних підрозділів, а також фахівці з морально-психологічного забезпечення.

– Головною метою для нашої команди є здобуття нового досвіду, вмінь і навичок. Хоч протидія ворожій пропаганді та нейтралізація ворожого інформаційно-психологічного впливу не є спеціалізацію для курсантів Національної академії сухопутних військ, однак розпізнати такі ворожі наміри, підготувати себе і оточуючих протидіяти нелетальному впливу противника – компетенція, необхідна кожному військовослужбовцю. Впевнений, вона стане у нагоді кожному, незалежно від фаху і роду діяльності, – зауважив підполковник Антон Миронович.

Логотип у вигляді рівностороннього кристалу говорить про чистоту та правдивість інформації, а для популяризації ресурсу використовують й інші соцмережі

За словами учасників проєкту, вести широкомасштабну боротьбу з російською пропагандою їхньому невеличкому колективу, безперечно, наразі не під силу.

– Ми не професіонали у цьому, та й і ресурси обмежені. Однак докласти максимум зусиль та зробити свій внесок у спільну справу – справа честі, – долучився до розмови майбутній фахівець з МПЗ курсант Владислав Власов. – Ми розробили комунікаційну стратегію реалізації цього проєкту. Вивчили та проаналізували стан справ. У цьому значно допомогли матеріали, надані організаторами. Потім визначились із цільовими аудиторіями, можливими каналами комунікації та контентом.

Команда власними силами створила кілька інформаційних ресурсів, де реалізує цю стратегію. Основним засобом комунікації є канал у мережі Telegram – Monolith.UA.

Для популяризації цього ресурсу використовують інші соцмережі, зокрема Facebook та Instagram.

Члени команди на цих ресурсах готують цікавий інформаційний контент, зокрема правдиві й оперативні новини України та світу, цікаві факти про Українське військо, новітніх героїв, традиції і бойовий шлях бойових підрозділів ЗСУ. Окрема рубрика присвячена імплементації стандартів НАТО у нашому війську. Ну а вінцем цього є спростування дезінформації, яку продукує російський агресор.

Головна зброя – смартфон та Інтернет

Основними методами в роботі члени команди з інформаційної протидії називають оперативне та якісне інформування на випередження. «Ворожу брехню можливо перемогти лише правдою! Головне – робити це швидко і професійно», – кажуть вони в один голос.

– Також варто навчити нашу цільову аудиторію ретельно аналізувати інформацію, шукати першоджерела й довіряти офіційним джерелам, – розповіла курсантка, яка в майбутньому відповідатиме за морально-психологічне забезпечення військових, Анастасія Гончаренко. – Головний технічний засіб – це смартфон і доступ до мережі Інтернет.

– Як і в інших навчальних закладах, у Національній академії курсантам заборонено користуватись гаджетами під час навчальних занять. Однак ті, хто бере участь у проєкті, мають певні привілеї на час його проведення. Зокрема, вони можуть працювати в години самостійної підготовки та у вільний час. Регулярно збираються, аби синхронізувати зусилля та вдосконалити стратегію. Командування у цьому сприяє.

– Є у нас ідеї щодо використання й інших засобів розповсюдження інформації. Але про них воліємо публічно не говорити, аби не допомогти нашим конкурентам, – зауважує наостанок зустрічі координатор проєкту підполковник Антон Миронович.

Фото: майор Василь Палійчук, пресслужба Національної академії

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Кухар

від 17000 до 25000 грн

Чернігів

11 державний пожежно-рятувальний загін

Діловод, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Робота в лавах ЗСУ за КОНТРАКТОМ

від 20000 до 120000 грн

Гусятин

Гусятинський ТЦК та СП

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Івано-Франківськ та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область