ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кулеметник Костянтин добре пам’ятає, як озвірілі й п’яні окупанти нищили його рідний Слов’янськ

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Листопада 2020, 16:13

Костянтин – корінний мешканець Донбасу. Він народився 1985-го у Краматорську, дитинство провів у Слов’янську. Наразі старший солдат виконує бойові завдання на одному з ВОПів у районі відповідальності окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

«Як війна починалася в моєму місті – ніколи не забуду…»

Як війна починалася в моєму місті – ніколи не забуду. Все добре пам’ятаю, – розповів Костянтин про перші дні окупації Слов’янська «зеленими чоловічками», які зимою того ж року прикривалися мирними мешканцями Криму. – Пам’ятаю барикади, БТРи, танки і БМП. Як озвірілі й п’яні окупанти грабували магазини, нищили торгові центри і автосалони, як захоплювали адміністративні будівлі. Я ж на той час вже не перший рік працював на залізниці, був машиністом, водив локомотиви вантажних потягів. І був більше ніж впевнений, що цей безлад за вікном протриває не довго, кілька тижнів, може – місяць.

Костянтина тоді керівництво відправило у відрядження до Ясинуватої, там ще тоді було спокійно. Він виконував мирну роботу, маневрував на Ясинуватському залізничному вузлі й сусідніми вантажними станціями. 

– Якраз під завершення відрядження російські бойовики та їхні найманці зайшли і в Ясинувату. Коли повернувся у липні до Слов’янська, там вже були наші. Про війну й мародерство путінських «батраків» на під’їзді до міста й у самому центрі нагадували лише згарища ще неприбраної підбитої ворожої техніки, безлюдні вулиці, сивий дим і сморід над містом. Я його ледь упізнав. Злість, люта ненависть до ворога й розпач переповнювали тоді моє серце.

Окупанти нахабніють, ходять у повний зріст

Про те, що Костянтин сьогодні на «нулі» в Луганській області, його батьки, дружина й маленька трирічна донька не знають. Аби вберегти здоров’я найрідніших від зайвих переживань, він каже, що перебуває на навчаннях, до цього був на одному-іншому полігонах. 

– Рано чи пізно дізнаються, що я тут, на передньому краї. Вважаю, що прийшов час їм розповісти правду. Ситуація наразі на фронті не така складна і напружена, як була до серпня. останній прицільний обстріл по позиціях нашої роти був ще 25 липня. Аж самому не віриться. Противник нахабніє, у повний зріст ходить по своїх позиціях. Ми їм добряче насипали у відповідь ще до оголошення всеосяжного перемир’я, от вони тепер мають, чим займатися. До ворожих позицій тут 800 метрів, чути буває, як інженерна техніка працює, гуркіт від розвантаження лісу чути. Та ми не розслабляємося, спостерігаємо, постійно насторожі.

Важко збагнути – «Чому!?» та віриться у краще

Не втямки Костянтину одне: чому його народ, який натерпівся від вторгнення російських наймитів на Донбас майже сім років тому, досі не робить висновків!? 

– Якби наші люди відкрили очі й навчилися трішки аналізувати, в Україні не було б ґрунту для проросійських політичних блоків і партій, а у крісло міського голови мого Слов’янська ніколи б не потрапила людина, яка у 2014 році кликала в Україну Путіна і його війська. Та я і мої побратими не втрачаємо надію й віримо, що кращі часи настануть. Ми тут за наших рідних з близькими та за наші майбутні покоління України стоїмо. Слава Україні! Героям слава!

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сержант-інструктор навчальної роти

від 25000 до 55000 грн

Раденськ, Херсонська область

Стрілець

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Військовий кухар

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ