ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

100 днів припинення вогню в ООС: результати, факти та цифри

Важливо Інфографіка Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Листопада 2020, 12:13

З метою реалізації рішення Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України з 27 липня 2020-го введено в дію повне та всеосяжне припинення вогню. На цьому наголосив під час брифінгу щодо ситуації в районі проведення ООС заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар.

273 порушення режиму «тиші» – на «совісті» агресора

За його словами, попри початок дії режиму припинення вогню та посиленого контролю за його дотриманням, противник не припиняє провокаційні дії. Так, з 27 липня по 1 листопада 2020 року зафіксовано 273 порушення режиму припинення вогню проросійськими найманцями. З них: 213 провокаційних обстрілів по позиціях Об’єднаних сил, зокрема 2 обстріли із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, 3 випадки дистанційного мінування місцевості, 22 зміни позиційного розміщення підрозділів противника, 2 випадки просування озброєних осіб у напрямку позицій ОС та 32 випадки застосування БПЛА.

У порівнянні з цим же періодом минулого року кількість обстрілів зменшилася вп’ятеро

Також, за інформацією штабу ОС, кількість загиблих та поранених військовослужбовців ЗСУ від безпосередніх бойових дій у районі проведення ООС за періоди з 27 липня по 30 жовтня 2019 року становила 122 військовослужбовці (з них безповоротних – 29, санітарних – 93), а з 27 липня по 30 жовтня 2020-го – 14 військовослужбовців, з яких 3 – безповоротні та 11 – санітарні. 

Крім того, генерал-майор Богдан Бондар повідомив, що противник продовжує вдосконалювати фортифікаційне обладнання своїх позицій, зокрема з прихованим просуванням у напрямку підрозділів ОС. Зазначена тактика дій російсько-окупаційних військ супроводжується постійним веденням розвідки, зокрема із широким застосуванням безпілотних авіаційних комплексів, засобів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби російського виробництва. Зокрема мова йде про комплекси «Репелент-1», «Красуха-2/4» та Р-330Ж «Житель», РП-377ЛА «Лорандит», «Свет-КУ».

Заступник командувача Об’єднаних сил зазначив, що з метою врегулювання безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях представниками української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню негайно надається інформація до Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі для вжиття відповідних заходів реагування. Наразі такі дії з боку української сторони демонструють свою ефективність.

З початку 2020-го зафіксовано 2360 обстрілів позицій наших військ

Попри провокації з боку російсько-окупаційних військ, Об’єднані сили дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню, перебуваючи в готовності до виконання визначених завдань за призначенням. Обстановка в районі проведення ООС залишається складною, але контрольованою.

Генерал-майор Богдан Бондар також повідомив, що загалом з початку року зафіксовано 2360 обстрілів позицій наших військ, з них – 814 із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Бойові втрати становлять 405 військовослужбовців, з них 49 – безповоротні та 356 – санітарні.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Майстер ремонтної майстерні

від 25000 до 30000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець

від 30000 до 120000 грн

Запоріжжя

Комунарський РТЦК та СП

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша