ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Дніпропетровщині триває призов офіцерів запасу

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Листопада 2020, 19:26

Триває черговий призов офіцерів запасу на військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Його головна мета – набуття офіцерами запасу, які свого часу закінчили військові кафедри при цивільних вишах, практичного досвіду служби, перепідготовки, а також у цілому збільшення кількості військово-навчених осіб у запасі.

Як вже повідомляла АрміяInform, відбір кандидатів відбувається серед офіцерів запасу віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки, склали встановлені іспити, мають вищу освіту за освітнім ступенем не нижче ніж бакалавр та які не проходили військову службу у ЗСУ. Відбір здійснюється на рівних засадах як для чоловіків, так і жінок. Відібрані кандидати проходитимуть військову службу за призовом терміном 18 місяців, вони стануть слухачами курсів підготовки і перепідготовки при військових навчальних закладах

Зокрема, у Дніпрі в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розпочала роботу атестаційна комісія з відбору кандидатів на військову службу за призовом серед офіцерів запасу.

Як розповів один з її членів, заступник військкома Дніпропетровського обласного ТЦК та СП підполковник Сергій Полуциган, усі кандидати, які прибули на комісію, виявили високий рівень мотивації на перепідготовку у військових вишах.

– Люди бажають навчатися, набувати досвіду й у майбутньому служити офіцерами, будувати військову кар’єру, – зазначив підполковник Сергій Полуциган. – Після перепідготовки офіцери запасу, серед яких є ті, хто закінчив військові кафедри в останні двадцять років, отримають військово-облікові спеціальності, які нині найбільш потрібні у військових частинах.

Одним із перших на атестаційну комісію прийшов 37-річний лейтенант запасу Дмитро Шкваренко. Свого часу чоловік закінчив військову кафедру Криворізького авіаційного коледжу цивільної авіації.

– Я декілька років працював на різних посадах, – розповів Дмитро. – Останнім часом працював офіційно і неофіційно, тобто не мав стабільності. Від друзів, які, так би мовити, вже пройшли цей шлях, почув, що є можливість знайти себе в армії. Вважаю, що я добре підготовлений, займався кікбоксингом, боксом і футболом, от і вирішив звернутись у терцентр. Незабаром їду у військову академію, що в Одесі. Після навчання планую укласти контракт і почати офіцерську кар’єру. А вдома мене чекатиме кохана дружина і дві доньки.

У 26-річного молодшого лейтенанта запасу Михайла Юрченка схожа історія. Він закінчив військову кафедру Харківської академії Національної гвардії України. Михайло прибув до ТЦК та СП за повісткою, успішно пройшов атестаційну комісію і вже готується відбути на навчання до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

– Йду на спеціальність за юридичним напрямком, хочу продовжити службу в армії на посаді заступника командира з правової роботи, а мій досвід роботи у виконавчій службі стане в пригоді, – розповів Михайло. – Я неодружений, і батьки мій вибір підтримали. Гадаю, що все в мене вийде.

Нагадуємо: навчання розпочнеться 3 грудня і триватиме три місяці. За результатами роботи мандатних комісій при військових вишах офіцерів призначатимуть на вакантні посади до військових частин небойового складу. Військових, які проходять службу за призовом осіб офіцерського складу, у район проведення операції Об’єднаних сил не направлятимуть.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир зенітного артилерійського відділення

від 23000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Розвідник-далекомірник 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Номер обслуги, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-електрик кат. С, СЕ, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546