ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вперше в Україні відбудуться Ігри Нескорених 2.0 ONLINE

Новини Реабілітація
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Жовтня 2020, 13:22

Організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні оголосив про початок перших онлайн-змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів – Ігри Нескорених 2.0.

Змагання Ігор Нескорених 2:0 ONLINE відбуватимуться в шести видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажері, велоспорт. Про це повідомляє АрміяInform.

Оксана Горбач, координатор проєкту «Ігри Нескорених в Україні», директор Центру стратегічних комунікацій «Стратком Україна» презентувала перші онлайн-змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів.

– Цей унікальний формат змагань є відповіддю на ситуацію, у якій опинилася країна, а саме пандемія COVID-19. На початку весни закрито спортзали, фактично обмежено проведення спортивних заходів в офлайн-режимі. Це поставило під загрозу напрям спортивної реабілітації, оскільки в нас не було інструментів залучати ветеранів у спортивну реабілітацію. Хочу наголосити, що спортивна реабілітація – це не тільки про спорт. Він дає можливість залучати ветеранів у діяльність, яка допомагає їм сфокусуватися на собі та своєму здоров’ї. Це причина вийти з дому, соціально адаптуватися, інтегруватися і взаємодіяти із суспільством, – зазначила Оксана Горбач.

Це перші мультиспортивні адаптивні змагання в Україні у віртуальному форматі.

Всеволод Стеблюк, генеральний директор Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації Міністерства у справах ветеранів України, розповів, що Ігри Нескорених дозволяють інтегруватися ветеранам в суспільство.

– Ігри Нескорених потрібні всьому суспільству, щоб усі могли побачити, що ми ветерани – такі ж, як і всі інші люди, і навіть трошки краще. Бо той бойовий досвід, те посттравматичне зростання, яке мають ветерани, воно допомагає виживати у складних умовах. Цей проєкт допомагає не замикатися в собі, зробити крок до перемоги над власними проблемами фізичного чи психічного стану, – сказав Всеволод Стеблюк.

Формат онлайн-змагань передбачає, що змагальна боротьба відбувається віртуально, кожен учасник самостійно обирає місце, де саме буде його виступ чи підхід до снаряду. Все, що потрібно для участі – бажання змагатися та засоби цифрової фіксації результату.

– Онлайн-платформа – це, передусім, можливість ветеранам у будь-якому куточку України взяти участь у цих змаганнях, які продумані так, щоб максимально залучити поранених ветеранів до цієї платформи. Ми записали з кожного виду спорту відео, яке презентують після завершення реєстрації учасників, у якому доступно пояснимо, як відбуватиметься процедура запису спортивних результатів, – розповів Тарас Шпук, представник Благодійного фонду «Повернись живим».

Реєстрація учасників Ігор Нескорених 2.0 ONLINE триватиме з 12 по 25 жовтня 2020 року.

Безпосередньо віртуальні змагання відбудуться з 31 жовтня по 22 листопада 2020-го.

Під час презентації проєкту заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Браян Фурман зазначив, що американський уряд вважає адаптивні види спорту ефективними для полегшення лікування і адаптації ветеранів.

6 грудня 2020 року в прямому ефірі на соціальних платформах Invictus Games Team Ukraine у Фейсбуці та YouTube офіційно оголосять результати й нагородять переможців у кожній дисципліні перших в Україні Ігор Нескорених 2.0. ONLINE. Медалі надішлють усім учасникам змагань.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів вразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Водій, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського