ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Харкові відкрили меморіальну дошку Народному Герою України Яні Червоній

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Жовтня 2020, 18:47

У Харкові на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 131 відкрито меморіальну дошку на знак пам’яті загиблого на Донбасі Народного Героя України старшого солдата ЗСУ Яни Червоної, яка навчалася там у 1986-1996 роках.

Ініціатива з ушанування пам’яті берегині України пішла від її мами – Тамари Симоненко. У цій шляхетній справі її підтримала місцева влада й активісти ГО «Ветерани АТО і патріоти України Шевченківського району міста Харків».

– Чимало харків’ян поклали свої життя на Донбасі за незалежність України, – каже Тамара Іванівна. – Всіх їх треба пам’ятати. Адже вони, так само як і моя Яна, щиро любили свою державу та поклали життя заради миру. Місце для меморіальної дошки обрали невипадково, а задля того, щоб учні школи, переступаючи її поріг, згадували всіх захисників України. Можливо юні громадяни замислюватимуться над тим, що таке бути патріотом.

На відкриття дошки прийшли рідні полеглої патріотки, ветерани АТО/ООС, представники місцевих органів самоврядування, офіцери Шевченківського райвійськкомату, школярі й усі небайдужі.

– Загибель Яни рік тому на фронті стала непоправною втратою для всіх мешканців регіону та України в цілому, – відкрив захід голова адміністрації Шевченківського району Харківської міськради Володимир Котковський. – Її життя та шлях від звичайної домогосподарки до справжнього воїна ми ставитимемо своїм дітям у приклад. Вічна їй пам’ять!

За словами голови ГО «Ветерани АТО і патріоти України Шевченківського району міста Харків» Рамаза Гаврилова, це не перша мармурова плита, що його побратими встановили в обласному центрі.

– У наших планах увіковічення пам’яті всіх земляків. Поступово ми це зробимо, бо молоді покоління повинні зростати на подвигах захисників і берегинь України. Сотні осіб хотіли б перебувати на сьогоднішньому заході, але карантинні обмеження не дозволили всім прийти. Однак подумки вони стояли біля школи, де вчилася патріотка. Такі, як Яна Червона, є найкращими дітьми України, – зауважив колишній боєць окремої механізованої бригади імені Івана Сірка старший солдат запасу Рамаз Гаврилов.

Нагадаємо: з початком тимчасової окупації Криму та Українського Донбасу Яна Червона як волонтер стала опікуватися нашими воїнами. У 2016 році добровільно пішла на військову службу до окремої механізованої бригади імені Івана Мазепи. Пізніше перевелася до окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна». На жаль, у квітні 2019-го в результаті артилерійського обстрілу бойових позицій неподалік Новозванівки в Луганській області Яни не стало. Вдома в неї залишилися двоє дітей. Пізніше відому невичерпною силою патріотизму харків’янку нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та недержавною відзнакою «Народний Герой України».

Герої не вмирають!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-дешифрувальник (БпЛА), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Стрілець 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення