ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 25 порушень «тиші», активізувались ворожі БПЛА

Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Жовтня 2020, 9:21

Згідно з щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 19 по 25 жовтня російсько-окупаційні війська 25 разів порушили домовленості, досягнуті 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

Найгарячішою добою тижня, що минув, стало 20 жовтня – 6 обстрілів та 21- 22 жовтня – противник по 5 разів відкривав вогонь по позиціях наших захисників. Більшість обстрілів були неприцільними та не становили загрози життю наших оборонців, тому військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали. Однак 21 жовтня, аби придушити вогневу активність ворога, зберегти власне життя і здоров’я наші військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь, що змусило противника припинити обстріл. Втрати серед незаконних збройних формувань РФ уточнюються.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника.

За повідомленнями Командування Об’єднаних сил, минулого тижня унаслідок ворожих пострілів серед українських військовослужбовців бойових втрат немає.

Проте 20 жовтня один український захисник унаслідок ворожого пострілу зазнав акубаротравми. Військовослужбовця оперативно доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я воїна задовільний. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Минулого тижня, за повідомленням пресцентру ООС, відзначалась активізація ворожих безпілотників уздовж та з перетином лінії розмежування. Так, 19 жовтня поблизу Авдіївки, а 20-го у районі населеного пункту Павлопіль, на Приазов’ї, зафіксовано проліт БПЛА противника типу «Квадрокоптер». 21 жовтня задокументовано проліт ворожого безпілотника типу «Орлан» уздовж лінії розмежування неподалік населених пунктів Мар’їнка та Авдіївка. 22 жовтня ще одне порушення досягнутих домовленостей задокументовано на Приазов’ї. У вечірній час доби поблизу населеного пункту Широкине зафіксовано БПЛА типу «Квадрокоптер». Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації ворожих безпілотників, що унеможливило їхнє подальше використання.

На минулому тижні військовослужбовці Збройних Сил та вогнеборці ДСНС ліквідували пожежу поблизу Станиці Луганської та локалізували осередки загоряння неподалік населеного пункту Лопаскине.

За розпорядженням Командувача Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки ДСНС з 19 по 25 жовтня обстежили майже 80 га території та знешкодили 466 вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів 2014–2017 років співробітники ДСНС відновили 7 житлових будинків.

У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали домедичну та психологічну допомогу  60 особам.

На Луганщині продовжуються роботи з розбудови додаткового пункту пропуску через лінію розмежування в місті Щастя. Рішення про створення нового КПВВ було ухвалено 22 липня 2020 року під час зустрічі Тристоронньої контактної групи. За підтримки міжнародних гуманітарних організацій на новому пункті будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Відкриття пункту пропуску «Щастя» заплановане на 10 листопада 2020 року. Очікувана пропускна спроможність в’їзду-виїзду – 10-15 тисяч осіб за добу.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас у Facebook
В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Фельдшер

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область