ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Харкові завершився дводенний семінар ОБСЄ

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2020, 19:01

Учасники форуму виробили єдині підходи до питань ґендерної рівності та напрями реалізації демократичного контролю над ЗСУ

Другий – завершальний день семінару – присвятили ключовим напрямам демократичного контролю над ЗС України й іншими військовими формуваннями.

– Під час першого блоку заходу, організованого співробітниками ОБСЄ в Україні за підтримки Міноборони, ми розглянули  проблеми, застарілі стереотипи і ґендерну рівність у цілому. Посадовці Міністерства оборони, викладачі військових вишів, військовослужбовці Харківського гарнізону висловлювали свої думки і пропозиції, які  ми обов’язково врахуємо в наступних зустрічах, – зауважив менеджер проєктів у військово-політичній сфері Координатора ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий.

Так, узагальнюючи роботу першого дня семінару, радниця Головнокомандувача ЗС України з гендерних питань Вікторія Арнаутова презентувала Путівник з ґендерної інтеграції у Збройних Силах України.

– Документ спеціально розроблено для підвищення ґендерної обізнаності вищого керівного складу Міністерства оборони України та командирів усіх рівнів, ґендерних радників і співробітників уповноважених ґендерних підрозділів, – розповіла Вікторія Арнаутова.

Між іншим, вона запропонувала доповнити путівник слушними зауваженнями і змогла залучити до дискусій майже всіх присутніх на семінарі, які погоджувалися чи були категорично незгодні з її думкою.

На початку ж завершального дня семінару про законодавчу базу реалізації прав та свобод військовослужбовців ЗСУ розповів начальник відділу реалізації соціальних гарантій Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони України Сергій Кучеренко.

Інші спікери розповіли про вже існуючі інститути контролю громадськості над силовими відомствами, спробували оцінити їхню ефективність та висловили своє бачення важливого питання.

Також розглянули і зв’язок армійців та правоохоронців з громадськістю як засіб взаємодії з громадянським суспільством.

Поговорили військовослужбовці та цивільні експерти й про державну мову як чинник національної безпеки, а потім погодилися з тим, що українська – ефективний засіб зв’язку з громадськістю.

До речі, попри щільний графік проведення семінару, Вікторія Арнаутова відвідала Харківський обласний військкомат, де із офіцерами провела тренінг з питання підвищення ґендерної обізнаності  в межах проєкту «Посилення демократичного контролю над Збройними Силами України».

Окрім тренінгу, в облвійськкоматі радниця Головнокомандувача ЗС України з ґендерних питань провела робочі зустрічі з керівниками структурних підрозділів військкомату, де обговорили нагальні проблеми в царині ґендерної рівності у службовій діяльності військових.

– Світ міняється і взаємовідносини між людьми теж. Україна твердо обрала шлях демократичного розвитку, й успішна реалізація ґендерної політики допоможе нашій державі розвиватися далі, – зауважила Вікторія Арнаутова.

Оцінюючи результати семінару, менеджер проєктів у військово-політичній сфері Координатора ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий наголосив на ефективності розгляду актуальних питань у різних регіонах України саме в такому форматі.

– Сподіваюся, всі присутні стали обізнанішими з питань ґендерної політики й інших ключових напрямів демократичного контролю над ЗСУ. Прошу використовувати ці знання у своїй службі чи праці, а про всі труднощі на цьому шляху поговоримо під час наступних зустрічей у межах проєктів ОБСЄ в Україні, –  завершуючи захід, сказав Олександр Гладкий.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша у Європі АЕС – Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша у Європі АЕС – Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Вогнеметник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер (військовий)

від 20000 до 20000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Начальник наземного запитувача до в/ч А2800

від 23000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область