ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Служитиме кожен 50-й»: про призов на Львівщині з перших вуст

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Жовтня 2020, 19:40

У зв’язку з початком осінньої призовної кампанії військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко та голова обласної призовної комісії Тарас Грень розповіли журналістам про умови, за яких громадяни Львова та області потраплять до лав військових формувань України цієї осені.

– Загалом зі Львівщини заплановано призвати 632 юнаків, – зазначив полковник Олександр Тіщенко. – Враховуючи загальну кількість військовозобов’язаних у місті, з придатних до служби мешканців Львова рекрутом може стати кожен 50-й!

З озвученої планової цифри до Збройних Сил України підуть 343! Решту розподілять по інших військових формуваннях. Зокрема, до Національної гвардії України – 244 особи, 20 – у Державну прикордонну службу, 25 – у Державну спеціальну службу транспорту.

Учасники брифінгу підкреслили, що цьогорічна призовна кампанія триває на тлі карантинних обмежень. Усіх призовників перед призовом тестуватимуть методом ІФА на наявність COVID-19.

– Цей тест показує наявність антитіл до вірусу, – наголошує обласний військком. – Якщо тест покаже, що зі здоров’ям призовника щось негаразд і є сумніви, його скерують на обстеження за допомогою ПЛР-тесту. І ті, й інші тести є в наявності в достатній кількості, щоб перекрити потреби не лише планової кількості призовників, а й з урахуванням тих, хто є в резерві призовної черги. Про забезпечення процесу матеріально подбало керівництво області.

Полковник Олександр Тіщенко наголосив: великою перевагою цьогорічного осіннього призову є вік громадян. Вже з 18 років юнаки можуть піти служити на військову строкову службу. І велика кількість саме призовників 18–19 років вирішили піти до війська. Саме таку тенденцію у Львові та області спостерігали навесні. Сподіваються, восени буде така ж картина.

А от відстрочок – не буде. Принаймні тих, які надають для вступу у ВНЗ! Їх надавали під час весняного призову через зміщені терміни вступу у виші та проведення самої призовної кампанії! А от інші відстрочки, передбачені законодавством, діятимуть!

– Вкотре спростовую міф, що строковиків відправляють у район проведення ООС. Вони проходять службу в пункті постійної дислокації. В район проведення операції Об’єднаних сил строковиків не залучають і не залучатимуть, – наголосив полковник Олександр Тіщенко. – Там перебувають тільки контрактники – професійні військові. Щодо термінів строкової служби: для юнаків, які мають вищу освіту – один рік, для юнаків без вищої освіти – півтора року!

Також обласний військовий комісар оприлюднив дані щодо комплектування частин контрактниками. Львівський облвійськкомат у третьому кварталі виконав план призову контрактників на 135%! Військком аргументує таку переможну цифру тим, що люди відчувають перевагу грошового та соціального забезпечення і охоче зголошуються підписувати контракт з армією та іншими силовими структурами. З приводу призову на строкову службу офіцерів запасу – наразі у Львові та області вже тридцять кандидатів виявили бажання проходити службу. Під час весняного призову мали призвати 42 особи на офіцерські посади. Охочих було понад 60.

– З призовом офіцерів запасу проблем взагалі не спостерігається, – додав полковник Олександр Тіщенко.

Він також зазначив, що вже наприкінці цього місяця військкомати області переходитимуть на функціонування у форматі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, як того вимагають керівні документи.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Глава держави підписав указ про утворення військових адміністрацій у Запорізькій області

Глава держави підписав указ про утворення військових адміністрацій у Запорізькій області

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення восьми військових адміністрацій у Запорізькій області.

На Харківському напрямку знищили командно-спостережний пункт ворога

На Харківському напрямку знищили командно-спостережний пункт ворога

Аеророзвідники бригади «Сталевий Кордон» декілька днів вели спостереження за ворожим командно-спостережним пунктом.

Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня упродовж доби ліквідували 99 військовослужбовців російської армії.

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Вдень 23 квітня ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району Дніпра.

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 261 FPV-дрон, 12 ударних БПЛА типу «Ланцет» і скинув з дронів різних модифікацій 313 осколкових боєприпасів.

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Представники України та НАТО на засіданні, яке відбулось у Польщі, погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Гранатометник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Військова служба за контрактом, стрілець

від 20000 до 50000 грн

Львів, Львівська область

Інструктор забезпечення навчально-тренувального процесу обслуг ЗРК

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682