ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Осінній призов: кого викличуть до війська та санкції для ухилянтів

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Жовтня 2020, 12:31

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні стартував осінній призов на строкову службу в армію, який триватиме до 31 грудня 2020 року. Про це повідомляє АрміяInform.

— Загалом осінньому призову 2020-го року підлягають 13 570 осіб. Про це йдеться в розпорядженні Уряду, прийнятому на засіданні 23 вересня. З них до лав Збройних Сил — 7500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту — 600 осіб, Національної гвардії — 4970 осіб, Державної прикордонної служби — 500 осіб. Загальний обсяг видатків у сумі 65,2 млн грн для проведення призову буде здійснюватися в межах відповідних бюджетних призначень. Вивільнений фінансовий ресурс за рахунок зменшення призову до ЗС складатиме 6,4 млн грн, — зазначив заступник Міністра оборони України Ігор Старобінський.

На строкову військову службу призиватимуть придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким на момент відправлення у військові частини виповнилося 18 років, а також осіб, які не досягли 27-річного віку та які не мають права на звільнення або відстрочки від служби.

Термін такої служби становить 18 місяців або 12 місяців (якщо призовник має ступінь бакалавра або магістра).

Торік у межах осіннього призову до служби залучили 15200 строковиків. У серпні 2020-го Генштаб ЗС України анонсував скорочення кількості призовників від цього року. Показники чергового призову до армії зменшено на 1,5 тисячі осіб від раніше запланованого з огляду на збільшення кількості охочих служити за контрактом у лавах ЗС України.

Нагадаємо: залучені до строкової служби українські військовослужбовці не беруть участь в операції Об’єднаних сил на Донбасі.

В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу – адміністративна і кримінальна. Як адміністративне покарання за неявку у військкомат застосовують штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку може тягнути за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн), тоді як чинна редакція Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає за це штраф в розмірі від п’яти до семи НМДГ (від 85 до 199 грн). За повторне його вчинення протягом року може загрожувати штраф в 50-100 НМДГ(850-1700 грн) замість 10-15 НМДГ (тобто 170-255 грн).
  • порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, за пропозицією Президента, буде тягнути накладення штрафу на громадян від ста до двохсот НМДГ (від 1700 до 3400 грн) і на посадових осіб – від двохсот до трьохсот НМДГ (від 3400 до 5100 грн), а повторне – від двохсот до трьохсот НМДГ (від 3400 до 5100 грн) на громадян від трьохсот до п’ятисот НМДГ (від 5100 грн до 8500 грн) на посадових осіб.
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Кухар

від 20000 до 22000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілок, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310