ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Збройних Силах України проходять службу близько 29 тисяч жінок

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Вересня 2020, 16:01

Сьогодні в Києві Міністерство оборони України та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні розпочали дводенний тренінг «Рівні права та можливості для жінок і чоловіків у Збройних Силах та інші ключові напрями демократичного контролю над Збройними Силами» для представників оборонного відомства, Генерального штабу Збройних Сил України та Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Про це повідомляє АрміяInform.

Тренінг проводять місцеві та міжнародні експерти з демократичного контролю і ґендерної рівності, а також представники авторитетних міжнародних організацій. Захід відбувається в рамках міжнародного проєкту «Посилення демократичного контролю над Збройними Силами України» за підтримки Женевського центру управління сектором безпеки (DCAF) та Академії Фольке Бернадотта (Швеція), а також Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Варто зазначити, що за підсумками тренінгу та тестування найактивніші його учасники візьмуть участь у шести регіональних семінарах. Вони виступатимуть з доповідями для офіцерів Збройних Сил України в Дніпрі, Харкові, Чернігові, Одесі, Львові та Житомирі.

Під час заходу директор Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назім Агаєв поінформував учасників про впровадження ґендерної рівності у ЗСУ. Зокрема, завдяки внесеним змінам до законодавчих і нормативно-правових актів закріплено принцип проходження жінками військової служби на рівних засадах із чоловіками. Крім того, військовослужбовцям-жінкам надано доступ до всіх військово-облікових спеціальностей рядового, сержантського і старшинського складу, зокрема і бойових. 

За словами Назіма Агаєва, на цей час у ЗСУ проходять службу та працюють 58 192 жінки. Близько 29 000 з них – жінки-військовослужбовці. Також він наголосив, що приблизно 10 тисяч жінок у ЗСУ мають статус учасника бойових дій. Крім того, частка військовослужбовців-жінок, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки, у складі національного персоналу становить 6%.

Під час тренінгу Координатор проєктів ОБСЄ в Україні – Посол Генрік Вілладсен акцентував свою увагу на тому, що фокус проєкту «Посилення демократичного контролю над Збройними Силами України» змінюється щороку. Торік основні акценти робили на нормативній базі, цьогоріч – на рівних правах чоловіків та жінок у ЗСУ.

Також під час заходу менеджер проєктів у військово-політичній сфері Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий презентував робочу версію довідника з гендерної рівності у ЗСУ, довідник «Основні права військовослужбовців», представив посібники «Гендерне навчання військовослужбовців», «Гендерні питання у секторі оборони» та «Рекомендації командуванню щодо протидії домашньому насильству в сім’ях військовослужбовців».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент відзначив військовослужбовців, які обороняють Часів Яр

Президент України Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, та особисто нагородив захисників.

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Провідний бухгалтер

від 22000 до 52000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП