ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Понад 600 одеситів беруть участь у навчаннях із тероборони

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Вересня 2020, 11:51

У рамках проведення командно-штабних навчань «Об’єднанні зусилля − 2020» на Одещині розпочалися масштабні навчання з територіальної оборони. Понад 600 військовозобов’язаних із міста та області протягом тижня проходитимуть злагодження у складі підрозділів.

Першого дня усі задіяні резервісти прибули на визначені пункти дислокацій, де пройшли перевірку військовою службою правопорядку та попередній медичний огляд, під час якого були протестовані на COVID-19 методом імуноферментної діагностики (ІФА).

Потім вони отримали військову форму одягу, бойове спорядження й пройшли заняття з індивідуальної підготовки та підготовки штабів.

Командир бригади тероборони полковник Олег Березовський привітав військовозобов’язаних із початком навчань та наголосив на дотриманні військової дисципліни та заходів безпеки.

Варто зазначити, що серед резервістів на зборах перебувають бійці, які вперше складали військову присягу. В урочистій обстановці їх привітав військовий комісар Одещини полковник Євген Борисов та керівництво міста Білгород-Дністровський. Під час заходу бійці зачитали текст присяги, а священнослужителі благословили їх на службу.

Серед резервістів помітно виділяється життєрадісний Роман. Він прибув із Арцизського району Одеської області. За фахом чоловік вчитель музики. Свого часу працював у школі, нині − вільний музикант. На своєму акордеоні Роман грає будь-яку пісню, мелодію, навіть підбирає одразу на слух.

− Насправді, то є велика честь для кожного чоловіка − зі зброєю захищати свою Батьківщину. Я тут, щоб згадати військову справу, а ще, для того, щоб якісною музикою піднімати настрій бійцям. Адже недарма кажуть: не хлібом єдиним сита душа солдата. Іноді куди важливіша підтримка моральна, а заряд позитиву, якого надає музика, здатен кожного наповнити силою та наснагою, − говорить Роман.

Оскільки у бійців тероборони – широкий спектр завдань, то попереду на резервістів чекає насичений тижневий курс, що включатиме теоретичну, стрілецьку та тактичну підготовку.

Нагадаємо, що головне завдання бригади – у разі необхідності охороняти об’єкти стратегічного значення та гарантувати їх захист від диверсійних груп. Забезпечити захист, охорону та оборону об’єктів інфраструктури області, таких важливих, як гідротехнічні споруди, об’єкти державної промисловості, тощо. Вони не мають на меті бути застосовані у районі бойових дій. Їх завдання у разі нападу ворога негайно згуртуватися і здійснити охорону, оборону тих об’єктів, за якими вони будуть виявлені.

Фото: пресслужба Одеського обласного ТЦК та СП

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Артилерист/ка на САУ, БМ-21 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Планшетист-військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Ков'ярі, Львівська область

Пожежний, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО