ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Об’єднані зусилля — 2020»: з воїнами тероборони проводять інженерну, вогневу та медичну підготовку

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 4 хв. 21 Вересня 2020, 9:40

На півдні України в рамках проведення стратегічних командно-штабних навчань «Об`єднані зусилля — 2020» одна з бригад територіальної оборони продовжує підготовку.

– Сьогодні у нас було передбачено декілька навчальних місць, де проводились заняття із заходів безпеки, підготовки зброї до стрільби, збирання-розбирання зброї, медичної підготовки – надання першої медичної допомоги, – розповів командир батальйону територіальної оборони одного з міст півдня України.

За словами командира, окреме навчальне місце було організоване для тактичної підготовки, де інструктори навчали, як охороняти та обороняти адміністративні будівлі, здійснювати патрулювання спільно з іншими військовими формуваннями.

– На інженерній підготовці інструктори демонстрували макети протитанкових, протипіхотних мін, пояснювали, як встановлювати розтяжки, як їх обходити, як діяти з інженерним обладнанням. І після проходження згаданих навчальних місць всі виконали практичну стрільбу з автомата Калашникова, офіцери – ще й з пістолета Макарова, – додав офіцер.

«У батальйоні ми вже один одного знаємо, сформувався колектив»

За словами командира, до складу підрозділу входять люди різного віку та з різних сфер цивільного життя.

– Я колишній працівник органів внутрішніх справ. У мене є спеціальна освіта, є поняття про тактику, вмію поводжуватися зі зброєю. Після звільнення з органів вирішив не втрачати можливості й покращувати свої знання з  військової підготовки. Тому, що кожен раз інструктори дають нові знання, навчати нас приїжджають люди з великим бойовим досвідом, – поділився враженнями тероборонець Назарій.

– Я втретє на таких зборах. У батальйоні ми вже один одного знаємо, сформувався колектив, який постійно їздить на збори, навчається, і на яких може розраховувати командир батальйону, ми намагаємося не підводити.

«Кожен чоловік повинен знати і вміти, як захистити свою сім’ю, свій будинок, своє місто»

Так само втретє залучений до зборів і тероборонець Сергій:

– Мені 35 років, у мене четверо дітей. В армії я не служив, тому що спочатку був студентом, потім – депутатом місцевого самоврядування, і у мене була відстрочка, але до служби я завжди був придатний. Вважаю, що я як чоловік повинен розуміти, як можу захистити свою сім’ю, свій будинок, своє місто. Тому, коли почали активно розвивати територіальну оборону, проводити збори, я  вирішив, що 10 днів – це не так вже й багато. Тут можна навчитися військової справи, щоб я міг допомогти у важкій ситуації своїй країні, – зауважив військовозобов’язаний.

За його словами, багато навичок на зборах він здобуває з медицини та тактики.

– До речі, я і ще кілька моїх товаришів, які теж були на зборах, заочно вступили до Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба на військову кафедру. І наступного року у мене вже буде звання молодшого лейтенанта, – розповів  Сергій.

Окрім чоловіків, які ще не проходили службу в армії, до складу батальйону входять і ті, хто вже брав участь у бойових діях.

-Я тут тому, що досі наша Батьківщина у небезпеці… Територіальна оборона для мене – це можливість передати досвід молодим хлопцям, які тільки прийшли до підрозділу, – розповів тероборонець Олександр.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

У ніч проти 27 квітня Польща та країни-союзники вже вдруге підняли у повітря військову авіацію через нову хвилю ракетних ударів росії по території України.

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

Світлана командує одним з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади. Кореспонденту АрміяInform вона розповіла про свій військовий шлях від солдата до офіцера, а також про те, що нині воюють її чоловік і син.

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Поштовхом до створення нової моделі нагородної системи українського війська стало впровадження військової форми одягу нового зразка, розробники якої орієнтувалися на досягнення попередніх форм української державності.

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Технік з виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування

від 25000 до 125000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678