ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уряд ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії Ан-26 та надання допомоги близьким загиблих

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Вересня 2020, 14:47

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 26 вересня ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії на Харківщині, пов’язаної з падінням Ан-26Ш, та надання допомоги близьким загиблих.

«Сьогодні зібралися на позачергове засідання, щоб оперативно ухвалити рішення у зв’язку з жахливою трагедією на Харківщині. Для нас зараз найважливіше — провести швидке розслідування та надати допомогу близьким загиблих», –  наголосив глава уряду.

Під час засідання уряд ухвалив рішення про створення Державної комісії з розслідування цієї трагедії. Очолить комісію Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови комісії — Міністр оборони Андрій Таран. До її складу також увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, Голова СБУ Іван Баканов, перший заступник Секретаря РНБОУ Михайло Коваль, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, заступник керівника ОПУ Олег Татаров, голова Державіаслужби Олександр Більчук, Голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи. Всі члени комісії вже від самого ранку працюють на місці трагедії. За рішенням Голови комісії її склад може бути змінено.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив урядовій комісії на чолі з Олегом Уруським підготувати звіт за результатами своєї роботи до 25 жовтня.

Крім того, для забезпечення об’єктивного розслідування глава уряду доручив Міністру оборони Андрію Тарану відсторонити від виконання службових обов’язків посадових осіб, що були залучені в організації польоту.

На засіданні Кабінету Міністрів заступник Міністра оборони Ігор Старобінський заявив, що військовим відомством буде виплачено по 1 млн 576 тис. гривень як одноразова допомога членам загиблих військовослужбовців у катастрофі літака Ан-26. Виплати гарантовані законом про соціальний захист військовослужбовців та членіх їх сімей.

«Міністром оборони прийнято рішення про виплату одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців. Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 млн 576 тис. грн на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони», – наголосив заступник Міністра оборони Ігор Старобінський.

Члени уряду вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

«Від імені всього уряду хочу висловити співчуття родинам та близьким загиблих. Словами не можливо передати біль цієї втрати. На літаку були доблесні сини України», – наголосив Денис Шмигаль.

За повідомленням Урядового порталу підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Інструктор з тактичної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Водій категорій B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Стрілець-помічник гранатометника, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ