ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Голова держкомісії з розслідування трагедії Олег Уруський озвучив попередні висновки катастрофи

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Вересня 2020, 20:08

Голова державної комісії з розслідування трагідії на Харківщині, пов’язаної з падінням Ан-26, Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловсті України Олег Уруський на своїй сторінці у Facebook повідомив деталі катастрофи.

Так, 25 вересня 2020 року о 20.45 на автодорозі «Київ-Харків-Довжанський» (534 км) сталась авіакатастрофа за участю військового літака АН-26Ш (для підготовки штурманів) ЗС України.

Цей військовий літак з бортовим номером 76, на борту якого перебувало 27 осіб (5 офіцерів, 2 прапорщики та 20 курсантів, з яких 17 майбутніх штурманів та 3 пілоти), здійснював навчальні польоти на підставі Плану навчальної підготовки Харківського Національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба (ХНУПС) на 2020 рік, передбаченого відповідним наказом Міністра оборони України.

З 16.00 25 вересня на борту Ан-26Ш проводилась підготовка залученого особового складу курсантів ХНУПС для отримання ними навичок з пілотування та керування літаком. Польоти мали тривати до 23.00.

Виліт, який завершився трагедією, був четвертим зльотом даного борту у складі даного екіпажу.

О 20.35 літак здійснив зліт та став на заданий курс відповідно до карти польотів.

Однак, о 20.38 екіпаж помітив падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту) лівого двигуна, про що доповів керівнику польотів. За командою керівника польотів екіпаж припинив виконання польотного завдання.

Через те, що на посадку заходив ще один літак керівник польотів дав дозвіл на посадку через хвилину після запиту. Екіпаж літака виконав маневр на посадочний курс, після чого керівник району посадки дав команду на зниження, перевірку шасі та закрилок, що було виконано. Надалі командир екіпажу доповів про готовність до посадки та більше в ефір нічого не повідомляв.

О 20.45 при заході на посадку літак втратив висоту та зіткнувся із землею на відстані близько 1 500 м від злітної смуги аеродрому військової частини поблизу Чугуєва. В результаті падіння літака Ан-26Ш сталося загорання основної частини фюзеляжу.

Наявні відомості про 26 загиблих та одного потерпілого. Літак зруйнований.

Тіла курсантів та екіпажу сильно обгоріли. Їх ідентифікація неможлива без ДНК експертизи.

Пошкоджень будівель та втрат серед цивільного населення внаслідок події немає.

Попередньою причиною авіакатастрофи стала відмова лівого двигуна, ймовірно непередбачувана відмова роботи агрегатів або двигуна літака.

Встановлено, що літак Ан-26Ш б/н 76 випуску 1977 року. Ремонт на ньому здійснювався в липні 1996. Загальний наліт літака з початку експлуатації склав – 5985 годин. При цьому, призначений ресурс машини – 20 000 льотних годин. Строк служби – до 21 червня 2022. На борту літака встановлені два двигуни АІ-24ВТ. Лівий – виготовлений в грудні 1977 року, а правий в 4 кв. 1974 році. На обох виконувався ремонт і проведено продовження ресурсу експлуатації. Черговий ремонт на лівому – мав відбутися в червні 2021, а на правому – в жовтні 2020.

Остаточна причина та завдані збитки будуть встановлені під час проведення службового розслідування Міністерства оборони України.

Відомості за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки внесено до ЄРДР за ст. 416 КК України. Досудове розслідування здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокуратури Харківського гарнізону.

Наразі утворено Державну комісію для з’ясування обставин трагедії та надання усієї необхідної допомоги постраждалим, до складу якої увійшли: Міністр оборони України Андрій Таран, Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова ДСНС Микола Чечоткін, Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.

Крім того, за наказом Міністра оборони України призначено окрему комісію Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України для проведення розслідування авіаційної події та інцидентів в авіації Збройних Сил України.

Читайте нас в Telegram
Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Демінер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Інструктор служби авіації та протиповітряної оборони

від 25000 до 70000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Кухар, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310