ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Об’єднані зусилля – 2020»: на узбережжі Азовського моря підрозділи ДШВ та Нацгвардії знищили морський десант противника

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Вересня 2020, 19:07

Посилені танками, артилерією та засобами протиповітряної оборони підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України відпрацювали комплекс практичних дій з ведення тактичною групою оборонного бою на морському узбережжі. Про це повідомляє АрміяInform.

За перебігом навчання на узбережжі Азовського моря спостерігали Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак та командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

За сценарієм навчання, десантники мали відбити висадку морського десанту противника як на переході морем, так і під час спроби десантування на берег. Було прийнято рішення на бойове застосування літаків Повітряних Сил. Також паралельно по цілях противника працювало озброєння танків та бронетехніки Національної гвардії України.

Водночас підрозділи реактивної та самохідної артилерії Десантно-штурмових військ ЗС України з вогневих позицій нанесли ураження по вогневих та десантних засобах противника. Завдяки рішучим та ефективним діям наших військ ворог зазнав втрат у техніці та живій силі.

Ключовим моментом навчання стало проведення контратаки та відновлення положення на морському узбережжі.

До активної фази практичних дій долучилися десантно-штурмові підрозділи, які вели вогонь з ходу з озброєння бойових машин. Бойові стрільби виконували також мінометні розрахунки та розрахунки протитанкових ракетних комплексів «Стугна-М».

Вогневими засобами усіх підрозділів, які були задіяні у навчанні, було знищено умовний ворожий морський десант.

Крім того, під час навчання було продемонстровано елементи проведення медичної евакуації поранених із позицій та евакуації пошкодженої техніки.

За словами командувача Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, головна мета навчання – навчити війська вести ефективну багатоешелоновану оборону морського узбережжя та здійснювати контратаку задля знищення противника.

– Навчання пройшли успішно, відсоток уражених цілей – великий, зокрема, з використанням високоточної зброї, – відзначив генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник, військовослужбовець

від 21500 до 52500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Стрілець у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Водій автомобільної групи

від 23000 до 23000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Старший Сапер

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343