ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Яку миротворчу операцію відпрацюють військові з ОДКБ у Білорусі?

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Вересня 2020, 12:22

У Білорусі з 12 по 16 жовтня на полігоні «Лосвідо», що під Вітебськом, відбудуться командно-штабні навчання, в яких візьмуть участь підрозділи з шести країн. До маневрів під промовистою назвою «Непорушне братерство-2020» залучатимуться миротворчі сили Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Це підрозділи з шести держав-членів ОДКБ: Росії, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану.

За повідомленням міноборони РФ, «на навчаннях будуть відпрацьовані питання підготовки та ведення миротворчої операції колективними миротворчими силами ОДКБ».

Нагадаю, Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) – військово-політична міжнародна організація, до якої входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. Створена в травні 1992 організація «розглядається як головний міждержавний інструмент, покликаний протистояти регіональним викликам і загрозам військово-політичного і військово-стратегічного характеру, включаючи боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин». Влада РФ намагається подати ОДКБ як альтернативу НАТО, проте реальне призначення цієї організації – інструмент для реалізації російської зовнішньої політики та засіб впливу Росії на пострадянському просторі.

Напередодні навчань на офіційному сайті міноборони Білорусі з’явилась стаття начальника департаменту міжнародного військового співробітництва МО Білорусі Олега Воінова під назвою «Військова співпраця і добросусідство: від слів до справи».

– Серед іншого, ми не виключаємо і використання силового варіанта реагування на прямі військові загрози в рамках чинних домовленостей по лінії Союзної держави і Організації Договору про колективну безпеку в разі відкритої військової агресії щодо Білорусі й виникнення збройного конфлікту, – зазначає Воінов.

А тим часом, як повідомляє офіційний сайт оборонного відомства Білорусі, 15 вересня в країну прибули підрозділи 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил Російської Федерації для участі в спільному білорусько-російському тактичному навчанні «Славянское братство-2020». Російські вояки сумісно з білоруськими військовослужбовцями 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади сил спеціальних операцій «відпрацюють питання спільних дій при виконанні завдань по боротьбі з тероризмом, обміняються досвідом організації та ведення спеціальних дій при виконанні контртерористичних завдань».

«Особливістю навчання стане виконання навчально-бойових завдань у нічних умовах, зокрема здійснення маршів, практичне десантування, форсування водних перешкод і етап бойової стрільби», – йдеться в повідомленні МО Білорусі.

Усього ж під час навчань «Славянское братство-2020» буде залучено до 1500 військовослужбовців, понад 150 одиниць авіаційної, бойової та спеціальної техніки.

«Окрім участі в заходах бойової підготовки, російські військовослужбовці ознайомляться з історичними місцями та культурними традиціями нашої країни», – повідомляє сайт МО Білорусі.

Отже, яку «миротворчу операцію» відпрацьовуватимуть військові з шести країн на тлі масових протестів, які тривають в Білорусі проти обрання президентом Лукашенка, питання досить риторичне. Як і те, з якими «історичними місцями та культурними традиціями» ознайомляться псковські десантники.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник-мінер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Планшетист-військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Ков'ярі, Львівська область

Аналітик групи розвідки

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Механік радіолокаційної станції

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область