«На передовій не буває дрібниць, там виживаєш завдяки побратимам та мудрості» «Ситуація на фронті дуже складна. Піхотинці перебувають на передньому краї, перші бачать ворога, відкривають…
Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Олександр Хмиз.
— На сьогодні є три варіанти організації харчування військовослужбовців. Перший — це «гаряче», яке наразі пріоритетне. Другий — забезпечення повноцінним харчуванням із використанням т. зв. 15-ї норми добового польового набору сухих продуктів у двох варіантах: для польових та для повсякденних умов. І третій —10-та норма, яка використовується в основному у військових частинах для окремих завдань, — зазначив офіцер.
Він розповів, що сухий пайок за 10-ю нормою є дещо застарілим, адже розроблявся ще у 2001 році (на відміну від 15-ої норми, розробленої у 2016 році). Тож йде робота над його покращенням, з урахуванням аналізу досвіду використання. Наразі щодо 10-ї норми перероблено технічну документацію для проведення закупівлі таких пайків. Вона включатиме 24 раціони і забезпечуватиме повноцінне харчування військовослужбовців на один прийом їжі.
— Зважаючи на відгуки військовослужбовців, також прийнято рішення пакувати продукти цього набору у «реторт пакети». Вони дозволяють зберігати страву довше, в різних умовах. Розробка цього сухпайка вже на завершальній стадії. Сподіваюся, що до кінця цього року буде закуплено контрольну партію у новій «реторт упаковці», — повідомив полковник Олександр Хмиз.
Водночас в Міноборони відзначають, що закупівля 10-ї норми сухого пайка не є пріоритетною в наступному році. На сьогодні вони закуповуються до виконання договорів у 2020-му році.
За словами полковника Олександра Хмиза, сьогодні є можливість замовити як 15-ту, так і 10-ту норму. Рішення про це приймають командири військових частин, у залежності від завдань, які постають перед підрозділами. Сухий пайок (15-та норма) здатна забезпечити повноцінне харчування на добу впродовж необмеженого терміну. Натомість, сухий пайок (10-та норма), використовується упродовж не більше трьох діб. Своєю чергою 15-та норма дає можливість забезпечити повноцінне харчування бійців там, де неможливо приготувати гарячу їжу. Ці два пайки взаємодоповнюють харчування в різних умовах.
— Запрошуємо виробників сухих пайків та їх комплектуючих взяти участь у торгах і надати Міністерству оборони та Збройним Силам мінімально можливу ціну за максимально високої якості продукту, аби в різних умовах наші військовослужбовці харчувалися якісною їжею, — наголосив представник Головного управління супроводження матеріального забезпечення ЗС України.
@armyinformcomua
Намагаючись знизити втрати техніки але точно не особового складу, окупанти дедалі частіше пересідають із БМП та КамАЗів у «Жигулі» та «Буханки».
Військовослужбовиця Катерина у свої 18 нещодавно доєдналася до новоствореного підрозділу безпілотних авіаційних комплексів 92-ї штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.
Російські баражуючі боєприпаси ZALA Lancet, які становлять значну загрозу для української техніки та артилерії, продовжують успішно «демілітаризуватися» в українському небі. Наші бійці на Торецькому напрямку нещодавно записали на свій рахунок два таких збитих «камікадзе».
На Шосткинщині дільничні офіцери евакуювали 75-річну Надію Миколаївну з прикордонного села, яке щодня зазнає обстрілів. Її дім був лише за 300 метрів від кордону з ворогом.
Четверо російських піхотинців були помічені, оточені й знищені бійцями 225 штурмового полку та суміжних підрозділів.
Підрозділ безпілотних авіакомплексів Apachі 90 батальйону 81 аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗСУ показав підбірку уражень бліндажів та підвалів, в яких ховалися окупанти.
від 23000 до 123000 грн
Мукачеве, Закарпатська область
«На передовій не буває дрібниць, там виживаєш завдяки побратимам та мудрості» «Ситуація на фронті дуже складна. Піхотинці перебувають на передньому краї, перші бачать ворога, відкривають…