ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російськомовний пілот у Лівії

Blogger pool Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Вересня 2020, 9:30

У інтернет-мережі з’явилося відео з льотчиком, якого нібито збили над Лівією. Льотчик розмовляє російською мовою. Відеоролик знятий самим льотчиком. Його розмістив на своєму YouTube-каналі користувач Fighterbomber.

На кадрах видно розстелений на кам’янистій місцевості парашут, який льотчик розгорнув, щоб привернути увагу рятувальної команди. На парашуті лежить льотний шолом і включений аварійний маяк. Чоловік розповідає, що його літак дістав пошкодження у 70 км від місця базування. До свого аеродрому він не дотягнув і був змушений катапультуватися з висоти 700 метрів. Під час падіння пілот сильно вдарився об каміння.

Він уточнив, що знаходиться у 45 км від своєї бази і збирається «йти в долину», залишивши майно на землі. З його слів, рух у напрямку своєї бази він розпочне, якщо незабаром не з’явиться вертоліт із евакуаційної командою. Чоловік розмовляє захеканим і схвильованим голосом, демонструючи панораму навколишнього «марсіанського пейзажу».

Пілот із певною радістю констатує, що на горизонті поки-що не виявив «джипів із ворогом». Водночас він не називається і не повідомляє, на чиєму боці воює у Лівії. Однак на відео над ним пролетів вертоліт Мі-24П, розмальований кольорами Лівійської національної армії, який він зустрічає з щирою радістю і надією. Льотчик пояснює, що це означає, що його знайшли, але Мі-24П сісти не може і зараз за ним певно прилетить Мі-8. Наприкінці відео чоловік показує і себе, проте обличчя його закрите чорним прямокутником.

Коли зняте це відео – невідомо, хоча пілот говорить слово «сьогодні». Найімовірніше, на відео йдеться про МіГ-29 ВПС Лівійської національної армії, який був збитий над пустелею Ель-Хамра в 45 км від аеродрому. Що це за аеродром: Сабха, Аль-Джуфра чи Гарадабія – невідомо. Користувачі мережі розповідають, що такі події дійсно трапились в Лівії на початку серпня 2020 року, хоча жодних офіційних повідомлень про те, що там збивали МіГ-29, у ЗМІ не було.

Мабуть, на цих кадрах історія пілота одного з тих «загадкових» літаків-«їхтамнєтів», які наприкінці травня «невідомо звідки з’явились» у Лівії і нині воюють на боці Халіфи Хафтара. У ЗМІ навіть була інформація, що пілотами на них літають білоруські найманці.

Ці «хафтарівські» МіГ-29 і Су-24 діяли з авіабази Аль-Джуфра, завдаючи ударів по військах Уряду національної згоди Лівії і їхніх союзників – Туреччини. Завдяки такій авіапідтримці був зупинений турецький наступ на Сірт. Також ці машини підозрювалися у нанесенні ударів по турецькій інфраструктурі на авіабазі Аль-Ватія, де були знищені кілька турецьких ЗРК і радарних систем.

Те, що літак був збитий не біля землі з ПЗРК, а з якогось більш потужного комплексу ППО, говорить сам пілот, коли згадує, що катапультувався з висоти в 700 метрів. Імовірніше, це турецькі комплекси MIM-23 Hawk, які «працюють» у Лівії проти «загадкових» літаків «російського виробництва» з «російськомовними пілотами» за штурвалами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Командир артилерійського взводу

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Командир відділення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область