ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чому все більше 18 та 19-річних харків’ян бажають піти на строкову службу?!

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Вересня 2020, 18:53

На Харківщині ще на етапі підготовки до проведення призовної кампанії «Осінь-2020» чимало юнаків віком 18 та 19 років виявили бажання добровільно піти на строкову військову службу. Які мотиви у молоді йти до війська, дізнавався кореспондент АрміяInform.   

– Військкомати в обов’язковому порядку призиватимуть на строкову лише осіб віком від 20 до 27 років, – пояснює начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Харківського ОВК підполковник Олександр Томашевський.  – Ті ж, кому нині лише 18 чи 19 років, отримають відстрочку. Водночас вони мають право написати заяву на ім’я районної призовної комісії, де зазначити про своє бажання служити. Для прикладу, за підсумками кампанії «Весна-2020» понад 500 юнаків, яким на момент призову ще не було 20 років, добровільно стали солдатами.

За підсумками призовної кампанії «Весна-2020» понад 500 юнаків, яким на момент призову ще не було 20 років, добровільно стали солдатами

Переваги строкової служби

Серед основних мотивів, що спонукають 18 та 19-ріxних хлопців за власним бажанням йти до війська, в обласному військкоматі називають: бажання скоріше відслужити, щоб потім спокійно будувати життя, а також спробувати послужити спочатку строковиком, а потім – якщо сподобається в армії, то й підписати контракт.

За  законодавством перед чинними військовослужбовцями відкривається чимало перспектив. Приміром, можна через деякий час вступити до військового вишу і безкоштовно здобути вишу освіту та лейтенантське звання. 

– Далекоглядні батьки та мудрі новобранці добре розуміють, що досвід армійської служби допоможе міцніше стати на ноги, попрощатися з поганою кампанією, надасть можливість знайти престижну роботу чи продовжити захист України в іншій силовій структурі. До того ж строкова зарахується до загальної вислуги років чи трудового стажу, – уточнив підполковник Олександр Томашевський.

На початку призовної роботи

За словами військового комісара Харківського обласного військкомату полковника Юрія Калгушкіна, планується, що більше ніж тисяча юнаків регіону поповнять військо цієї осені.

Протягом поточного місяця призовників оглянуть лікарі, з ними попрацюють психологи, а також розглянуть наявні документи про відстрочку від призову. Тобто ретельно перевірять їх за різними питаннями і сформують попередні команди новобранців. А 1 жовтня запрацює обласний збірний пункт і там вже остаточно визначатимуть, кого саме з юнаків направлятимуть до війська.

Найближчими тижнями десятки тисяч юнаків віком від 18 до 27 років викличемо до райвійськкоматів для оновлення особових справ призовників

– На початку вересня стартувала осіння кампанія, – каже полковник Юрій Калгушкін. – Найближчими тижнями десятки тисяч юнаків віком від 18 до 27 років викличемо до райвійськкоматів для оновлення особових справ призовників. 

До речі, військкомати вже набули необхідного досвіду роботи під час карантинних обмежень. Тож, щодня викликають до себе лише невелику кількість юнаків.

– Першу команду юнаків  ми плануємо відправити у війська 6 жовтня. Прошу всіх призовників та їхніх батьків з відповідальністю віднестися до наших викликів і своєчасно прибути до РВК у визначений час. Зазначу, що у кожного громадянина є обов’язки перед країною і своїм народом. Армія загартує юнака, зміцнить силу духу, навчить долати труднощі, навчить захищати свою сім’ю та державу, – підсумував полковник Юрій Калгушкін.

Фото Дмитра Чалого

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Володимир Зеленський підтримав проєкт створення другого ешелону лікарень, що прийматимуть поранених захисників

Щоб приймати бійців із південного напрямку, планують реконструювати Криворізьку лікарню №2, найбільшу в місті.

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод загального діловодства, працівник ЗСУ

від 6000 до 7000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Водій автомобільної групи

від 23000 до 23000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ