Нині Євген Миколайович воює на сході України. Нещодавно він завітав до АрміяInform і розповів про досвід історика, який став учасником вікопомних подій останнього…
Осінь – це період, коли наш організм запасається енергією, щоб у всеозброєнні зустріти холодну зимову пору. Через те, що день стає коротшим, а погода все більш прохолодною, із-за різких добових перепадів температури повітря ми підвищуємо загальне споживання калорій, особливо за рахунок жиру і простих вуглеводів.
АрміяInform пропонує нашим військовикам кілька порад щодо осіннього харчування, які допоможуть почуватися добре.
Серед запропонованих продуктів більшість таких, які завжди є на нульових позиціях у районі проведення ООС, де чоловіки готують собі їжу самостійно.
Учені багатьох країн вивчали пацієнтів із так званим сезонним депресивним розладом, часто обумовленим браком світла. Вони виявили, що під час настання холодів й скорочення світлового дня вони вживали більше вуглеводів, особливо солодощів, а також продуктів, які багаті крохмалем.
Попри те, що це цілком природно з психологічної точки зору, ми у такий спосіб перенавантажуємо зайвою роботою власний організм. Саме тому так важливо в осінній період допомогти нашому організму – не переїдаючи, вживати ті продукти, які зміцнюватимуть нашу імунну систему, зігріватимуть нас і будуть допомагати залишатися здоровими і стрункими до наступної теплої пори року.
Разом з осінню приходить поривчастий сухий вітер, який щодня відчуває на собі наша шкіра. Саме шкіра, яка є «третьою легенею», забезпечує захист від вторгнення вірусів і бактерій, коригує водний баланс і температуру тіла. Осінній вітер же її послаблює та виснажує, й ми отримуємо сухість обличчя і рук, тріщинки навколо рота і на губах, зморшки. Щоб запобігти цим небажаним явищам, віддайте перевагу раціону із продуктів, багатих на вітаміни і мінерали: крупам, цілозерновим злакам, горіхам, грибам, капусті, коренеплодам.
Щоб наситити шкіру вологою, їжте саме сезонні фрукти і пийте тільки теплу воду. Особливо корисне споживання жирної морської риби. Вона не тільки містить у собі природні антидепресанти, але й зводить до мінімуму почуття постійного голоду.
Страви з додаванням прянощів і трав особливо корисні в осінній період, коли легені найбільш чутливі до впливу холодних температур. Це можуть бути лавровий лист, кмин, кардамон, кориця, гвоздика, кріп, цибуля-порей, орегано, мускатний горіх, розмарин, чебрець, куркума, імбир, хрін, цибуля, часник і перець чилі. Окрім цього, необхідно потроху вводити у раціон кислі продукти: квашену капусту та цитрусові – лимон, грейпфрут, апельсин тощо.
Підготував Віктор Шевченко
Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський показав вражаючі епізоди знищення ворожої техніки та озброєння.
Працівники Державного бюро розслідувань України завершили розслідування стосовно співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, який спільно з правоохоронцем обіцяли за гроші допомогти ухилянтам уникнути призову.
Кіберфахівці Служби безпеки зірвали нову спробу рф завдати ракетного удару по військовій та критичній інфраструктурі Дніпра.
Швеція виділила 120 мільйонів крон ($11,3 млн) на допомогу Сектору Гази, Україні та Судану через продовольчу програму ООН.
Протягом минулої доби, 27 березня, російські війська обстріляли територію 119 населених пунктів у десяти областях України.
Рада оборони Києва ухвалила низку невідкладних рішень щодо забезпечення безпеки в столиці.
Захищаємо світ
Нині Євген Миколайович воює на сході України. Нещодавно він завітав до АрміяInform і розповів про досвід історика, який став учасником вікопомних подій останнього…