ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тисяч випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Серпня 2020, 18:59

Під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова відбулася нарада щодо питання прогнозування поширення COVID-19 в Україні.

У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова Служби безпеки України Іван Баканов, заступник керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, перший заступник Міністра фінансів України Денис Улютін, перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко, заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук, заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов, представники ЦВК, Держпродспоживслужби, Національної служби здоров’я України.

Під час наради були обговорені питання адаптації стратегії протидії епідемії COVID-19 в осінній період, зокрема в контексті початку нового навчального року в закладах середньої та вищої освіти й проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня, йдеться на сайті РНБОУ.

Секретар РНБО України зазначив, що за результатами проведеного з допомогою програмно-апаратного комплексу «СОТА» моніторингу можна спрогнозувати суттєве зростання кількості нових випадків інфікування, якщо громадяни не дотримуватимуться правил карантину. «Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тисяч випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові», — сказав він.

За його словами, у зв’язку з початком нового навчального року та активізацією виборчого процесу необхідно організувати моніторинг динаміки соціальних контактів хворих на коронавірусну хворобу в період із 29 серпня дня до 10 вересня цього року.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. Деякі країни заявляли про спад епідемії, але швидко отримали новий спалах захворюваності. Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за всіма сценаріями, зазначив він.

Під час наради наголошувалося, що медичні заклади готові до прийому хворих на коронавірусну хворобу, зважаючи на поточну динаміку захворюваності. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що медична система забезпечена достатньою кількістю апаратів ШВЛ, пересувних рентгенів і засобів індивідуального захисту. Він також повідомив, що нині з Міністерством фінансів узгоджується питання щодо закупівлі медичного препарату «Ремдесивір» для 8 тисяч пацієнтів. Тривають клінічні випробування вітчизняних лікарських засобів, зокрема «Біовен», які мають завершитись у вересні.

Секретар РНБО України зазначив, що, зважаючи на умови загострення епідемічної ситуації, «вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності». «Забезпечення голосування всіх без винятку громадян є ключовою умовою демократичності», — сказав він, додавши, що у зв’язку з цим виборчий процес має бути організований з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ України щодо протидії COVID-19.

У цьому контексті Міністр охорони здоров’я України сказав, що спільно з ЦВК було напрацьовано чіткий план функціонування виборчих комісій в умовах епідемії.

Олексій Данілов висловив переконання, що весь цей процес має відбуватися максимально публічно: «Необхідно залучати громадськість до обговорення. Всі члени виборчого процесу мають знати алгоритм дії під час виборів в умовах карантинних обмежень».

Читайте нас у Facebook
Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Мінометник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Старший стрілець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО