ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Холодноярці повернулися додому

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Серпня 2020, 12:40

93-тя  механізована бригада «Холодний Яр» повернулася до пункту постійної дислокації в селище Черкаське Дніпропетровської області. З нагоди цього відбулося святкове шикування, на якому нагородили, а також вручили цінні подарунки найкращим військовослужбовцям, вшанували пам’ять загиблих воїнів, відкрили гуртожитки поліпшеного типу, а також провели виставку озброєння та техніки. Про це йдеться на сторінці бригади у Facebook.

Як зазначив командувач ОК «Схід» генерал-майор Олександр Нестеренко, бригада відмінно впоралася із завданнями в районі операції Об’єднаних сил. «93-тя бригада Холодний Яр є без перебільшення найбоєздатнішою бригадою в усьому оперативному командуванні», − зазначив він.

Командир бригади холодноярців полковник Дмитро Брижинський зазначив, що дуже пишається, що очолює це бойове з’єднання. Також він виразив глибокий сум з приводу втрати дев’ятьох бійців бригади та висловив щирі співчуття родинам і близьким загиблих.

«За оцінкою командування Об’єднаних Сил, наша бригада виявилася найбільш ефективною за ці пів року. Ми використали ту ж кількість боєприпасів, як і інші частини, але в 6 разів більше нанесли втрат супротивнику», − сказав він підчас спілкування з журналістами. Командир уточнив, що за ротацію, за підрахунками розвідки, бійці 93-ї бригади ліквідували 71 і поранили 130 окупантів. А також знищити або пошкодили 26 одиниць техніки. Це і бронетехніка, і автомобільна техніка, яка підвозила боєприпаси або матеріали для виготовлення інженерних споруд. Він також зазначив, що бригаді вдалося звільнити українські території на певних ділянках фронту.

«Ми не дозволяли противнику вільно пересуватися, проводити інженерні роботи, заходити на нашу територію, вести диверсійну діяльність. 18 лютого цього року підлеглий особовий склад здав іспит на спроможність відбивати наступ противника. Завдяки рішучім діям командирів підрозділів, артилерії, ми змусили ворога зупинитися. Ми утримали свої позиції та нанесли втрати противнику», − зазначив комбриг. Він наголосив, що найдошкульнішим у поведінці ворога в цю ротацію був снайперський вогонь. І доказом роботи групи снайперів ФСБ Росії є відео, яке дістали розвідники бригади. Російські снайпери були укомплектовані зброєю і спецобладнанням більше, ніж на пів мільйона доларів. Ціна лише одного тепловізійного бінокля французького виробництва, який вони використовували, становить 80 тис. доларів.

Виступаючи на святі, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко відзначив: «Раді зустріти з чергової ротації славетну 93-тю бригаду. Її назва – «Холодний Яр» відповідає тій мужності, яка в крові наших воїнів. Велика їм за це шана і підтримка». Він сказав, що плідно взаємодіє і допомагає з’єднанню. До селищ Черкаського та Гвардійського вже веде гарна оновлена дорога. А зовсім скоро буде повністю вирішена проблема постачання питної води у військове містечко – нині завершуються випробування нового водогону. Окрім того, голова ОДА відзначив роботу своєї помічниці Тетяни Губи, яка протягом ротації допомагала організовувати евакуацію та лікування поранених бійців 93-ї бригади.

Також відбулося святкове відкриття двох нових гуртожитків поліпшеної комфортності. У них заселили 250 бійців – тих, хто мав потребу в житлі, відповідально проявив себе на службі та має довгостроковий контракт. Командир бригади зазначив, що очікується введення в експлуатацію ще трьох гуртожитків, один із яких буде призначений для сімей.

Читайте нас у Facebook
Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дружківка

Старобільський РТЦК та СП

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

бухгалтер розрахункової групи фінансово-економічної служби ЗСУ

від 20000 до 50000 грн

Чернігів, Чернігівська область