ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російська «Тосочка» може провалити навчання «Кавказ – 2020»

Blogger pool
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Серпня 2020, 13:59

 У крайній декаді вересня Кремль планує провести масштабні військові навчання «Кавказ – 2020», і в російських ЗМІ все частіше звучить інформація про раптові перевірки керівництвом міноборони та генштабу РФ підрозділів, які планують взяти участь у стратегічних маневрах. Водночас військове керівництво Росії відверто побоюється цих навчань, вірніше форсмажорних подій, які можуть на них трапитися.

Останні новини з менших за «Кавказ – 2020» навчань, випробування ОВТ та інші перипетії красномовно говорять про невдачі, які переслідують російських військових. Наприклад, їхні «успішні» танкові випробування на військово-технічному форумі «Армія – 2020», коли новітні ракети принципово відмовлялися влучати в задані цілі. І хоча коментатор з «красной звєзди» браво аплодував і казав протилежне тому, що відбувалося на полігоні, онлайн-відео російських пропагандистів висміяло пів світу.

Ще однією невдачею став запуск російської ракети ЗРК С-400 «Триумф». Добре хоча б тут кремлівські «журналісти» не оголосили про блискуче проведені навчання і просто змовчали. На противагу цій новині вони змістили акценти, як завжди, на Україну, Білорусь, США тощо.

Днями російське оборонне відомство оголосило про повне викорінення дідівщини в армії. Втім, соцмережі вказують на протилежне, адже батьки та родичі солдатів просто не можуть мовчати про знущання над своїми чадами. А ЗМІ фактично щодня повідомляють про загибель військовослужбовців-строковиків та контрактників за дивних обставин: той спіткнувся на рівному місці, інший – не дотримувався правил безпеки тощо.

А тут ще й субмарина ВМФ Росії спливла біля Аляски. Думаєте, американці злякалися? Якщо переглянути заяву Північного командування Збройних сил США, то скоріше поставилися до інциденту з пересторогою. І справа не в загрозі нападу, чи російських провокацій, а тільки через ймовірність аварії на підводному човні та в тому, що особовому складу може знадобитися допомога. Мабуть, американці пам’ятають події двадцятирічної давнини, коли трапилася катастрофа російської субмарини «Курськ» і загинуло 118 членів екіпажу.

І як вишенька на тортик – міністр оборони Росії оголосив, що під час навчань «Кавказ – 2020» випробують нову важку вогнеметну систему ТОС-2 («Тосочка»). Мабуть, кремлівський генералітет від цієї заяви неабияк напружився. Адже нештатні ситуації в російській армії тривають дуже часто і супроводжуються бурхливим обговоренням у світових ЗМІ. Так і на цьогорічних навчаннях, якщо «Тосочка» не виправдає сподівань, а в гіршому випадку – наробить ще й лиха, то полетять генеральські «голови», а світова спільнота осудливо здихне.

Слід відзначити, що від сімейства ТОС-1 «Тосочка» відрізняється базою. Вогнеметні системи «Буратіно» і «Солнцепек» використовують для пересування шасі танка Т-72, ТОС-2 – змонтована на вантажівці «Урал». Вперше «Тосочка» з’явилася на знімках із репетиції військового параду в Підмосков’ї у червні цього року. Тобто відрізок часу від перших фото до навчань «Кавказ – 2020» дуже короткий.

Слідуючи за аналогією з розпіареною сумнозвісною «Арматою», росіяни дуже поспішають представити своєму народові нові перспективні військові розробки для чергових «перемог». У результаті вони виходять сирими та недоопрацьованими. А ще якщо зважати на заяву міністра оборони РФ про те, що «Тосочка» до військ ймовірно потрапить аж у 2025 році, то можна припустити, що роботи в конструкторів чимало.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 у ставропольському краї росії.

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Війська росії упродовж доби, 18 квітня, з різних видів озброєння обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію постраждало троє осіб.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Водій

від 20100 до 50100 грн

Суми

Військова частина А1476

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Львів, Львівська область

Стрілець-снайпер, розвідник

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ (Оператор БПЛА)

від 20000 до 120000 грн

Ужгород

Перший відділ Ужгородського РТЦК та СП

Стрілець, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ