ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Глава держави повідомив, що підпише указ про розвиток системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх родин

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Серпня 2020, 12:51

У День Державного прапора України Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті ІІІ Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму «Там, де ми – там Україна». Про це повідомляє сайт Глави держави.

Глава держави зауважив, що період пандемії вкотре показав, що ветеранська та волонтерська спільноти завжди готові першими стати на допомогу й захист країни – «хоч від агресора, хоч від коронавірусу».

За словами Президента, попри те що рік, який минув з попередньої зустрічі, був непростим, налагодилася реальна взаємодія між Офісом Президента, парламентом та Міністерством у справах ветеранів, завдяки чому вдалося ухвалити закон про надання добровольцям статусу учасників бойових дій і зберегти фінансування основних бюджетних програм Мінветеранів.

«Я часто зустрічався з родинами загиблих наших героїв, воїнів. Їхні батьки та рідні абсолютно правильно казали: героями є всі – всі, хто захищає Україну, всі, хто загинув за Україну. Немає різниці – це 2014 рік чи 2019-й. Чому ж тоді існує така несправедливість у виплатах? Це питання вирішено, і з 1 серпня родини загиблих військових отримують адресну допомогу до пенсії», – повідомив Володимир Зеленський.

Окремо Президент відзначив важливість надання громадянства іноземним добровольцям, які воювали за Україну, чого не було раніше.

«Я дійсно вважаю, що люди, які пішли захищати нашу державу, повинні отримувати український паспорт без питань. І це для нас честь», – сказав він.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що, незважаючи на епідемію коронавірусу та обмежувальні заходи, які пов’язані з її стримуванням, владі вдалося зберегти фінансування сфери національної безпеки та оборони.

«Ми не зрізали з армії жодної копійки», – наголосив Президент.

Проте, за його словами, попереду дуже багато роботи. Зокрема, необхідно покращувати лікування та реабілітацію учасників бойових дій.

«Сьогодні я підпишу указ про розвиток системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх родин», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент додав, що загалом робота в цьому напрямі – це не питання однієї визначної дати, вона має здійснюватися постійно, системно та послідовно, поза будь-яким політичним контекстом.

Читайте нас у Facebook
Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар РНБО представив свого нового заступника

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко представив Апарату РНБО свого нового заступника Андрія Кононенка.

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Сили оборони на сході утилізували 746 окупантів, 8 танків та майже 500 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 8 танків, 20 ББМ та 472 БПЛА.

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП

Механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Інспектор прикордонної служби (1 кат.), фельдшер

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Бойовий медик

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Механік-оператор вузла спеціального зв’язку. РЕБ. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область