ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У флотському ліцеї розпочалися вступні іспити

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Серпня 2020, 10:41

У Військово-морському ліцеї імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного розпочалися вступні іспити. Здобути статус флотського ліцеїста бажають понад півтори сотні юнаків і дівчат.

Абітурієнти, які розділені по взводах, уже пройшли медичну комісію в самому ліцеї, а найближчих два тижні на них чекають психологічні тести, що покажуть вмотивованість, і, звичайно, вступні іспити з чотирьох предметів: української й англійської мов, математики та фізкультури.

— Наразі ми маємо 159 абітурієнтів, які хочуть вступити до нашого ліцею. Для багатьох з  них — це дійсно самостійний і відповідальний крок у зріле життя. Вони мають докласти всіх зусиль, зібрати волю в кулак і довести, що варті звання ліцеїста. На жаль, трапляється й таке, що навіть найбільше бажання не збігається з фізичними можливостями. Під час медогляду вже 8 абітурієнтів не пройшли за станом здоров’я, хоча мали гарний бал і були більш ніж вмотивовані, — зауважив начальник Військово-морського ліцею капітан 1 рангу Віктор Шмигановський.

Також він розповів, що цього року серед абітурієнтів значно збільшилась кількість юнаків та дівчат пільгових категорій. На сьогодні їх аж 93 особи, що становить майже сто відсотків усього набору, який, нагадаємо, у 2020 році збільшили до 100 вихованців.

Серед тих, хто мріє вступити до Військово-морського ліцею, чимало рідних і знайомих колишніх випускників. Наприклад, брат волинянки Ангеліни лише торік закінчив флотський заклад, і вона, не вагаючись, вирішила піти за його прикладом.

Марія з Одеси також планує продовжити сімейну династію військових. У дівчини всі дідусі та прадідусі були військовими моряками й розвідниками, тож зростала вона на їхніх розповідях і з самого малку твердо вирішила піти їхніми стопами.

— Мої батьки, певно, єдині, хто в нашій військовій династії не обрав для себе цей шлях. Тож треба виправляти ситуацію, — жартує Марія. — Вступ до ліцею для мене не просто примха — це перший крок до моєї мети, адже у майбутньому хочу вступати до Військової академії (м. Одеса) на факультет підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення. А просто мріяти замало, потрібно багато працювати над собою, тому я не гаяла часу та старанно вчилася й займалася  тхеквондо.

А ось у Кирила у родині немає жодного військового, та й сам хлопець ще не знає чи хоче ним стати. Але він упевнений, що навчання у військово-морському ліцеї дасть йому змогу стати більш дисциплінованим, змужніти й навчитися брати відповідальність за свої вчинки й рішення.

Під час проведення іспитів дотримані всі карантинні вимоги. Зокрема кожен абітурієнт проходив термометрію, всі обов’язково носять маски. Пункти тестування забезпечені антисептиками, дезінфекційними засобами для прибирання, приміщення постійно провітрюють.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Харківщині затримали колаборанта, який готував фейковий референдум рф

На Харківщині затримали колаборанта, який готував фейковий референдум рф

Служба безпеки затримала ще одного організатора незаконного референдуму рф у період окупації частини Харківської області.

На Сумщині пішов під суд чиновник-зрадник, який удавав із себе полоненого

На Сумщині пішов під суд чиновник-зрадник, який удавав із себе полоненого

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови однієї з територіальних громад.

Сили оборони на півдні знищили російські дорогі ЗРК «Стрілу-10» та «Бук-М1»

Сили оборони на півдні знищили російські дорогі ЗРК «Стрілу-10» та «Бук-М1»

Протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 126 осіб. Також знищено 23 одиниці озброєння та військової техніки ворога.

Війська росії знищили і пошкодили в Україні майже 2 тисячі культурних об’єктів

Війська росії знищили і пошкодили в Україні майже 2 тисячі культурних об’єктів

В Україні 1987 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань внаслідок російських обстрілів.

Ворог атакував три села на Харківщині, є постраждалі

Ворог атакував три села на Харківщині, є постраждалі

Окупанти продовжують тероризувати цивільне населення Харківщини, внаслідок атак постраждало двоє мирних мешканців.

У квітні росія випустила по Україні понад 300 ракет, майже 300 «шахедів» і понад 3200 керованих авіабомб

У квітні росія випустила по Україні понад 300 ракет, майже 300 «шахедів» і понад 3200 керованих авіабомб

Лише за квітень російські війська атакували Україну більше ніж 300 ракетами різних типів, випустили по українських населених пунктах майже 300 БПЛА типу Shahed і понад 3200 керованих авіабомб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор систем РЕБ

від 22000 до 22000 грн

Одеса

Військова частина А0528

старший розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Водій кранівник військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Нікополь

Військова частина А2110

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кулеметник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО