ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: сінгапурські БМП Hunter, британські БТРи Ares та нові пакистанські танки Al Khalid-1

Лонгрід
Прочитаєте за: 6 хв. 1 Серпня 2020, 8:26

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. Читайте також про модернізацію грузинської авіації, індійські винищувачі Dassault Rafale, перше випробування БПЛА HeronTP у дії та гвинтівку 110 Elite Precision для шульги.

БМП Hunter став повноцінною бойовою одиницею ЗС Сінгапуру

Збройні сили Сінгапуру отримали перші БМП Hunter у червні 2019 року. Тепер же, коли підготовлені їхні екіпажі та технічний персонал, нова машина стала повноцінною бойовою одиницею.

Нова БМП вперше представлена у 2016 році під назвою New Generation AFV. Машина розроблена сінгапурським державним агентством оборонних досліджень і техніки (DSTA) та компанією Singapore Technologies.

Нова БМП має довжину 6,9 м, ширину 3,3 м і висоту 3,2 м. Маса машини становить 29 т, питома потужність — 24,5 к.с./т. Екіпаж БМП — три особи: командир, механік і навідник. Завдяки модульній конструкції машину можна використовувати для перевезення восьми десантників або до 4 тонн вантажів.

Британська армія озброїлася бронетранспортерами Ares

Британська армія почала озброюватися бойовими машинами нового покоління. Пресслужба Міноборони Великої Британії на своєму офіційному YouTube-каналі оприлюднила відео прибуття бронетранспортерів Ares у кавалерійський полк у Булфорде (Household Cavalry Regiment).

Бронетранспортер Ares є однією з шести машин сімейства Ajax, раніше відомого як Scout SV. Ares позиціонують як БТР для супроводу техніки зі спеціальним обладнанням. Основу сімейства становить однойменна бойова розвідувальна машина Ajax. Крім того, в лінійку входять Athena (командно-штабна машина), Argus (інженерна розвідувальна машина), Apollo (ремонтна машина) і Atlas (евакуаційна машина).

У рамках контракту з General Dynamics UK британська армія планує отримати 589 машин сімейства Ajax. Нові БТРи є уніфікованою заміною сімейства бронетехніки CVR (T).

Армія Пакистану отримала нові танки Al Khalid-1 з українським дизелем

Командування збройних сил Пакистану передало до складу полку бронетанкового корпусу партію нових танків Al Khalid-1. Під час урочистої церемонії з цього приводу танки демонстрували свої можливості, включно з мобільністю, швидкістю, роботою системи стабілізації гармати та застосуванням димової завіси для маскування руху.

Основний бойовий танк «Аль Халід-1» озброєний гарматою калібру 125 мм з боєкомплектом до 40 снарядів. Його оснащено навісним динамічним захистом китайського виробництва. Також має нове моторно-трансмісійне відділення, в якому встановлено український дизельний двигун 6ТД-2 і автоматична трансмісія.

Основна відмінність цього модернізованого танка — наявність багатьох бортових електронних опцій, зокрема екрани з отриманням зображення з кількох камер. ОБТ Al-Khalid-1 має збільшений щонайменше на 50 км запас ходу.

До Індії надійшло 5 французьких винищувачів Dassault Rafale

В Індію на базу Амбала надійшли перші п’ять французьких винищувачів Dassault Rafale. Поставку всіх 36 літаків планують завершити до 2022 року.

Rafale — багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений компанією Dassault Aviation у 1980-ті. Довжина винищувачів становить 15,3 м, розмах крила — 10,9 м, маса порожнього літака — 10 т, а його бойове навантаження — 9,5 т. Літак має 14 точок підвіски озброєнь, може підніматися на висоту понад 15 км і має бойовий радіус дії близько 1400 км (з додатковими паливними баками).

До речі, у 2012 році компанія Dassault Aviation виграла тендер MMRCA (Medium Multi-Role Combat Aircraft) на поставку індійським ВПС 126-ти багатоцільових винищувачів. Упродовж чотирьох років сторони погоджували умови контракту та обсяг поставок. Переговори не раз заходили в глухий кут через суттєві розбіжності в ціні літаків. Проте 2016-го сторони таки досягли компромісу.

Грузія модернізує власні літаки Су-25 і вертольоти Мі-24

Збройні сили Грузії модернізують власні штурмовики Су-25 і гелікоптери Мі-24. Відзначається, що капітальний ремонт і модернізація цієї техніки буде виконана в рамках Плану розвитку сил оборони Грузії. Водночас з відновленням і модернізацією літаків та гелікоптерів проєкт передбачає підготовку й перепідготовку особового складу, а також створення відповідної сучасної інфраструктури.

На озброєнні бригади авіації й ППО сухопутних військ Грузії перебувають 12 штурмовиків Су-25 (з них два у навчально-бойовій версії Су-25У) та п’ять ударних гелікоптерів Мі-24 (два Мі-24В і три Мі-24П).

Безпілотник Heron TP уперше випробували в дії

Бундесвер планує озброїтись ізраїльськими розвідувально-ударними дронами. Пресслужба компанії Israeli Aerospace Industries на своєму офіційному YouTube-каналі опублікувала відео першого польоту безпілотника Heron TP.

У червні 2018-го німецький уряд схвалив угоду вартістю $1 млрд, згідно з якою армія ФРН отримала п’ять безпілотників Heron TP на умовах оренди. Нові дрони замінять модель Heron-1, яку німецькі війська використовують в операціях в Афганістані й Малі. БПЛА Heron TP має більші, ніж Heron 1 розміри та моторесурс і здатний нести ударне озброєння.

Розмах крила цього безпілотника становить 26 м, максимальна злітна вага — 4650 кг (з них корисного навантаження — 1000 кг). Дрон здатний підніматися на висоту 13,7 км і перебувати в повітрі до 36 годин.

У США виготовили зразок гвинтівок 110 Elite Precision для лівшів

Презентація серії високоточних гвинтівок 110 Elite Precision відбулася торік у жовтні. Після цього в американській компанії Savage Arms вирішили розширити серію, виготовивши гвинтівку того ж класу, але призначену для лівшів. Компонування нової зброї для стрільців з ведучою лівою рукою має «дзеркальне» виконання.

Крім особливого компонування, гвинтівка має ті ж особливості, що й інша зброя з цієї серії – модульність та універсальність. З нею сумісні патрони 223 Remington, 308 Winchester, 6.5 Creedmoor, 6 mm Creedmoor, 300 Winchester Magnum, 300 PRC і 338 Lapua Magnum. Коробчастий магазин вміщує 10 звичайних боєприпасів або 5 патронів калібру Magnum.

Гвинтівки оснащені стволами з неіржавної сталі довжиною 660 мм, щоправда, у калібрах Magnum цей показник становить 760 мм. Залежно від калібру вартість гвинтівки коливається від 1999 до 2149 доларів США.

Підготувала Ніка Федорцова

Читайте нас у Facebook
Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

Державний оператор тилу підписав контракт з новою компанією для виконання заявок у Харківській області — ТОВ «АСІКС ГРУП».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Командир бойової машини піхоти – командир відділення

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП