ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У свої чотирнадцять він знає, що стане морпіхом

Life story Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Липня 2020, 13:28

Далеко не кожний юнак у свої чотирнадцять точно знає, чого він хоче від життя. Сергій Писарчук – не з тих… Цього року він закінчив сьомий клас однієї з рівненських шкіл і успішно склав вступні іспити до Київського військового ліцею Імені Івана Богуна.

Юнака вразило ставлення офіцерів до вихованців

Хлопець народився у звичайній сім’ї, де, окрім нього, ще троє дітей. Змалку захоплюється англійською й німецькою мовами, має хист і до алгебри з геометрією. Говорить, що не знає, чи стануть йому в нагоді й заняття великим тенісом упродовж десяти років. «А ось гуртки з шахмат та футболу у великій родині київських богунівців із проведенням відповідних змагань – багаторічна традиція», – розповів хлопцю під час екскурсії офіцер-вихователь. Тут є все необхідне для всебічного розвитку. Велику увагу приділяють не тільки навчанню, фізичній підготовці, а й формуванню психіки та лідерства в майбутніх командирів.

– Ліцеїсти – це ніби ще діти, проте зовсім не такі, як за парканом, – запевняє Сергій.

Старшокурсники дали дієву пораду – головне не боятися й впевнено йти до мети

Вступні іспити пролетіли миттєво. Спершу – співбесіда. Далі – іспит один за одним. Українська мова – диктант. Фізпідготовка: біг на 1 кілометр, 60 метрів, підтягування на перекладині. Англійська мова: три завдання від простого до складного. На завершення – математика та психологічний відбір.

Нині ці випробування вже позаду. Юнак зарахований на перший курс і отримав з рук начальника військового ліцею Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука, земляка з Рівненщини, запрошення на навчання.

– Ми у всьому підтримуємо своїх дітей, тож бажання сина вступити до військового ліцею не стало винятком. Спочатку розглядали Луцьк, де є ліцей з посиленою фізичною підготовкою, потім Острог. Шукали більше інформації, зрештою вийшли на оперативне командування «Захід», – розповідає батько Сергія Андрій Писарчук. – Як виявилось, так званий супровід пільгових категорій родин, а це діти учасників бойових дій, які загинули на сході України, учасників АТО, багатодітних родин віднедавна здійснює відділ цивільно-військового співробітництва.

Саме тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу підполковник Андрій Рисюк зорієнтував батьків Сергія, що в 14 років варто спробувати сили й вступати до Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Цей навчальний заклад він і сам закінчив два десятки років тому. Цьогоріч у згаданий заклад за порадою Cimic вступила одна дитина. Торік їх було двоє.

Цей ліцей унікальний в тім, що менші вихованці можуть навчатися впродовж двох років після 7-го класу в Навчально-оздоровчому комплексі Київського військового ліцею Імені Івана Богуна, що в Боярці. А хлопці та дівчата після 9-го класу – у Києві. Вступну кампанію до цього навчального закладу завершено, проте здача документів до вступу в ліцеї з посиленою фізичною підготовкою в регіонах країни розпочнеться з середини липня.

За словами підполковника Андрія Рисюка, цьогоріч 8 родин із пільгових категорій громадян України виявили бажання вступати в ліцеї з посиленою фізичною підготовкою в регіонах України. Зокрема, на Львівщині, Волині, Рівненщині та Буковині.

 

Офіцери відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід» готові допомогти батькам у реалізації права на безоплатне навчання їхніх дітей, як і дітей, чиї батьки загинули в АТО/ООС, учасників бойових дій та вихідців із багатодітних родин.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер базових станцій

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-санітар

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Водій-номер обслуги(ППО) військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328