ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Чорному морі триває активна фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз-2020»

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Липня 2020, 10:15

Метою навчань «Сі Бриз-2020» є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, держав-партнерів та постійно діючих військово-морських груп НАТО під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Від української сторони до морської фази багатонаціональних навчань «Сі Бриз-2020» залучаються корабельно-катерні тактичні групи ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Українські корабельні з’єднання зустрілися у точці рандеву Чорного моря з іншими кораблями країн-учасниць навчань і вже у складі багатонаціональних тактичних груп приступили до відпрацювання комплексу спільних практичних дій. Головні завдання, які ставить керівництво навчань перед учасниками, це відпрацювання за стандартами НАТО морських операцій, що направлені на забезпечення миру та безпеки у кризовому регіоні.

Одним з перших епізодів навчань стало ведення патрулювання визначених морських ділянок в режимі активного радіообміну інформацією, відпрацювання тактичного маневрування з ухиленням від атак противника та відбиття швидкісних малорозмірних цілей у морі із застосуванням озброєння. З цими завданнями успішно впоралася одна з катерних багатонаціональних тактичних груп, до складу якої увійшли катери ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби і патрульний катер Військово-Морських Сил Грузії.

Слід підкреслити, що спеціально для участі в цьогорічному «Сі Бризі» в Чорне море увійшло корабельне з’єднання НАТО ‒ Друга постійна військово-морська група (SNMG2), що складається з іспанського фрегата  «Альваро де Базан» (флагман з’єднання), турецького фрегата «Йилдирим», румунського фрегата «Регіна Марія» і болгарського корвета «Шквал».

 

Також передбачається, що у маневрах візьмуть участь й кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2). Крім того, до навчань залучаються екіпажі румунського корвета «Контр-адмірал Себастьян» та американського ракетного есмінця типу «Арлі Берк» USS Porter. До сил і засобів повітряного компоненту навчань входять літаки тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України та вертольоти морської авіації національних ВМС, які взаємодіятимуть з патрульним протичовновим літаком P-8 Poseidon ВМС США.

Управління українсько-американськими навчаннями здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО, що дозволяє досягнути повної взаємосумісності під час підготовки до проведення безпекової операції в морі та відпрацювання заходів з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, пошуково-рятувальних операцій, надання допомоги аварійному кораблю, що зазнав лиха тощо.

Варто наголосити, що якісному проведенню цьогорічних міжнародних військових навчань «Сі Бриз», як і в попередні роки, знову намагається перешкодити Чорноморський флот Російської Федерації.

Країна-агресор в рамках «раптової перевірки боєготовності військ» оголосила про проведення своїх військово-морських навчань. Як і очікувалось, російські «ділянки навчань» майже впритул проходять, а в декількох місцях і взагалі перетинаються із морськими зонами практичних стрільб кораблів-учасників «Сі Бризу-2020».

Нагадаємо, що минулого року російські окупанти також вдалися до провокацій. Окрім закриття морського району, який мав слугувати однією  з локацій для відпрацювання завдань під час навчань «Сі Бриз-2019», російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 10 липня відпрацьовували завдавання ракетного удару по Одесі. Під час провокаційних навчань російські літаки здійснили умовний запуск за 60 км від Одеси і потім повернули в бік протоки Босфор.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

навідник ЗУ-23-2, стрілець-зенітник

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Оператор польової лазні

від 23000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій кат В

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Фельдшер медичного пункту, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України