ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

75 курсантів новоствореної Школи морського піхотинця вперше пройшли випробування у польових умовах

Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Липня 2020, 10:48

Протягом трьох днів курсанти Школи морського піхотинця вчилися застосовувати свої знання на практиці й діяти як самостійно, так і в складі малих тактичних груп в умовах реальної бойової обстановки на незнайомих ділянках місцевості.

Керівництво Школи морського піхотинця продумало фактично до дрібниць польовий вихід курсантів, при цьому максимально ускладнило випробування в польових умовах.  Тренування були багатофункціональними й динамічними, під час яких постійно застосовувалися раптові ввідні.

За словами начальника Школи морського піхотинця підполковника Ігоря Куцара, польовий вихід мав  три окремі блоки тренувань. Спочатку багатокілометровий марш у визначений район, висадка особового складу, орієнтування на місцевості та прибуття у пішому порядку в контрольну точку. Своєрідним ноу-хау польового виходу стало те, що курсанти мали застосовувати здобуті знання з топографії. Вони повинні були розробити план організації наметового табору, беручи до уваги рельєф місцевості, продумати шляхи відходу та визначити загрозливі напрямки на підступах до табору. Курсанти самостійно складали схему охорони та оборони, розставляли спостережні пости, налагоджували сталий зв’язок тощо.

‒ Перший блок тренувань виявився доволі складним за виконанням, але цікавим для курсантів. Це проведення інженерної розвідки на незнайомій ділянці місцевості. Потрібно було максимально швидко виявити мінно-вибухові загородження і, власне, прохід безпосередньо «замінованої території», яка була буквально нашпигована умовними саморобними вибуховими пристроями. Паралельно курсанти вчилися їх ефективно знешкоджувати. Важливим моментом стало здобуття навичок з основ виживання у польових умовах. Це орієнтування на місцевості, ночівля просто неба, пошук додаткових запасів води і способів для розігріву їжі з підручних матеріалів, ‒ відзначив підполковник Ігор Куцар.

Другий день польового виходу виявився не менш насиченим. Курсанти вчилися вести пошуково-рейдові та наступальні дії. Ну і, звісно, кульмінація тренувань – після подолання багатокілометрового маршу курсанти мали визначити місце зосередження противника та здійснити вогневе ураження за допомогою штатного стрілецького озброєння.

Попереду на курсантів чекає відпрацювання модулів із повітрянодесантної та морської десантної підготовки. Самостійна укладка парашутної системи і безперечно перший стрибок із парашутом. Морська десантна підготовка включає не тільки ознайомлення з десантними кораблями та вивчення тактики застосування морського десанту, а й практичне відпрацювання цього питання.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення дальнього стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Військовослужбовець в Іршаву

Львів

Іршавський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського