ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Батьки загиблого Героя України Тараса Матвіїва виплакали всі сльози. За них плакали львів’яни і без зупинки клали квіти до ніг їхнього сина

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Липня 2020, 20:34

У гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що у Львові, відбулось прощання з Героєм України молодшим лейтенантом Тарасом Матвіївим.  Вшанувати пам’ять загиблого прийшло молоде покоління захисників, викладачі та керівництво Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де з вересня 2018-го по 2019 рік на курсах лідерства навчався майбутній офіцер. Поряд стояли однокурсники і наставники зі Львівського національного університету Івана Франка, який Тарас закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста. А ще бойові побратими, друзі, військовослужбовці Львівського гарнізону, ветерани АТО/ООС, керівництво області та міста, багато молоді і пересічних краян. Церква та територія навколо храму були вщерть заповнені людьми.

Батьки Тараса Матвіїва стояли напроти труни свого єдиного сина. Здавалось, сльози у них уже закінчились. Та за них плакали львів’яни і без зупинки несли квіти. Спочатку вклякали на коліна перед домовиною, а потім, вставши, поверталися до батьків і схиляли голову перед ними.

– З Тарасом я познайомився 5–6 років тому в Жидачеві. Побачив українця, який старався зробити щось для країни. Він завжди був оптимістом, людиною, яка насправді любила Бога і Україну. Напевно ця його доброта і втілилась у ту маленьку зірку Героя. Бо за складних обставин він врятував життя іншим. Мине час  – і про нього напишуть у книжках з історії України, ми вчитимемо своїх дітей, нашу молодь і будемо ставити Тараса у приклад всім нам. Тому що він показав приклад любові до ближнього свого і своєї Батьківщини, а кожний такий приклад вимагає наслідування! – промовив після заупокійної служби Божої преосвященніший владика Степан Сус.

Згодом труну з Тарасом повезли через місто на виїзд на Жидачів. Містяни та військовослужбовці гарнізону проводжали молодого Героя і патріота на свою малу батьківщину стоячи на колінах.

Вічна пам’ять Герою!

Фото автора і майора Василя Палійчука

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 70 вибухів

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 70 вибухів

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Всього протягом доби нараховано 20 обстрілів (73 вибухи) із різних видів озброєння.

Спецпідрозділ ГУР знищив російський швидкісний катер у Криму

Спецпідрозділ ГУР знищив російський швидкісний катер у Криму

Завдяки операції підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13 ударним морським дроном Magura V5 знищив швидкісний катер російських загарбників.

Лікар в Києві знаходив у здорових військовозобов’язаних тяжкі хвороби

Лікар в Києві знаходив у здорових військовозобов’язаних тяжкі хвороби

Слідчі повідомили про підозру завідувачу ендокринологічного відділення однієї з лікарень Оболонського району міста Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України шляхом усуненням перешкод для перетину кордону, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

На Східному напрямку противник за добу втратив 19 танків

На Східному напрямку противник за добу втратив 19 танків

На Східному напрямку українські бійці за 5 травня 2024 року завдали втрат ворогу, вразивши, зокрема, 19 танків.

Президент подякував українській піхоті за службу, характер та щоденний героїзм

Президент подякував українській піхоті за службу, характер та щоденний героїзм

Президент України Володимир Зеленський привітав українських піхотинців із професійним святом.

СБУ затримала агентурну групу фсб

СБУ затримала агентурну групу фсб

Служба безпеки України затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Штурман БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Стрілець – снайпер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Водій, військовий

від 20000 до 120000 грн

Харків

226 окремий батальйон 127 ОБр Сухопутних Військ ОК Північ

Бойовий медик

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України