ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

VBS3 – де-факто стандарт НАТО для тренування українських солдатів

Вишкіл Інфографіка Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Липня 2020, 13:34

Вагому частину оборонних бюджетів держави-члени НАТО та їхні союзники витрачають на бойову підготовку. І це правильно, адже якщо солдат не воює, то має готуватися. У провідних країнах давно зрозуміли: щоб зменшити витрати на підготовку, варто солдат у першу чергу тренувати на різноманітних тренажерах, а вже тоді допускати до практичної складової. Таким чином витрачається менше боєприпасів різних типів, не зношуються стволи та не ламається техніка тощо.

Згідно з паспортом бюджетної програми на 2020 рік «Забезпечення діяльності ЗСУ, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та члені їхніх сімей, ветеранів війни» на підготовку військ, проведення міжнародних навчань виділено 602,5 млн грн; на мобілізаційну роботу, підготовку резервістів і військовозобов’язаних – 113,8 млн; на підготовку військових кадрів – 214,5 млн.Погодьтеся, що суми вражаючі.

Із 2017 року в Збройні Сили України почали надходити сучасні зразки різноманітних тренажерів та мультимедійних комплексів

Із 2017 року в Збройні Сили України почали надходити сучасні зразки різноманітних тренажерів та мультимедійних комплексів, які також дозволяють заощаджувати бюджетні кошти. Сталося це завдяки тому, що Конструкторському бюро «Логіка» вдалося отримати технологію комплексної симуляції бойової обстановки Virtual Battlespace (VBS3), яка є де-факто стандартом тактичної комп’ютеризованої підготовки підрозділів сухопутних військ у арміях країн-учасників Альянсу.

VBS3 дозволяє проводити тренування з використанням бібліотеки різних типів озброєння й військової техніки

Директор КБ «Логіка» Юрій Добронравін для АрміяInform розповів, що VBS3 дозволяє проводити індивідуальне та групове тренування з використанням бібліотеки різних типів озброєння й військової техніки, зокрема танків, бойових машин піхоти тощо.

Слід зазначити, що VBS3 дозволяє інструкторам та керівникам занять обирати типи місцевості, змінювати пори року, час доби, налаштовувати дії союзних і ворожих підрозділів, якими керують за допомогою штучного інтелекту. Крім того, технологія комплексної симуляції бойової обстановки може працювати в поєднанні з програмним комплексом «Кропива», про який АрміяInform нещодавно вже розповідала.

За словами Юрія Добронравіна, тренажериі мультимедійні комплекси з програмним забезпеченням КБ «Логіка», яке входить до Ліги оборонних підприємств України, вже встановлені в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, навчальному центрі «Десна», міжвидовому центрі підготовки ракетних військ і артилеріїта інших навчальних підрозділах.

Юрій Добронравін також зазначив, що тренажери виробляють у кооперації з іншими державними й приватними оборонними підприємствами. Наприклад, тренажери танків КБ «Логіка» створювали спільно з Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені О.О. Морозова. Так, ХКБМ надало частини корпусу до тренажера, а КБ «Логіка» відповідало за внутрішнє начиння і програмне забезпечення.

 

Докладніше про статичні й динамічні тренажери військової техніки, комплекси симуляції бойової обстановки читайте вже незабаром на АрміяInform.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Начальник групи,військовослужбовець в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Офіцер групи логістики

від 29000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Офіцер-психолог

від 20000 до 100000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Оператор ПТРК, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область