ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Референдум у РФ: «Із попелу Радянської імперії постає пожиттєвий диктатор»

Blogger pool
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Липня 2020, 14:56

Із 25 червня по 1 липня в Росії відбувалося голосування-референдум за поправки до Конституції. Поправки можуть дозволити діючому президентові Володимиру Путіну залишитись при владі до 2036 року. «Голос Америки» наводить думки експерти щодо голосування за «конституційні поправки» в РФ. Усі вони називають поправки «авторитарними».

У міжнародній спільноті голосування викликало сумніви щодо його легітимності. У Європарламенті заявили, що ЄС не визнаватиме результати проведення референдуму в Криму. На цьому в своїй заяві наголосили голова комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Макалістер та депутат Європарламенту Томас Тобе.

«Це за червоною лінією легітимності, він [Путін] потребує голосування громадськості, щоб підтвердити легітимність цього безпрецедентного, навіть за російськими стандартами, кроку», − пише експерт американського центру Карнегі в Москві Александр Баунов.

«Хоча Росія і є авторитарною, всі − навіть серед еліти та прихильників Путіна − сумніваються у легітимності цього кроку», − додає він.

«Із попелу Радянської імперії постає пожиттєвий диктатор, − пише про російський референдум американський політолог, голова групи «Євразія» Іан Бреммер, − це занепад нашої планети. Сором і провал».

Бреммер бачить у такому розвиткові подій і частину провини Заходу. «Була можливість допомогти відбудувати Росію після 1991 року. План Маршалла для того, щоб підняти переможеного супротивника і перетворити його на союзника. Але це не було пріоритетом. Натомість маємо пожиттєвого Путіна, який наполегливо працює, щоб зашкодити Заходу», − пише Бреммер у Twitter.

«Путін щойно провів один із найбільш автократичних заходів за свої 20+ років при владі, − пише колишній посол США в Росії і відомий критик Путіна Майкл Макфол. − Путін фактично стає пожиттєвим диктатором Росії».

Частиною «масштабного політичного театру» назвав голосування Путіна на референдумі кореспондент FT у Москві Макс Седдон.

Не очікуючи на завершення голосування, за 5 годин до закриття референдуму, Російський Центрвиборчком почав публікувати його попередні результати. Згідно з  ними, поправки отримали схвалення 73% виборців, повідомляють ЗМІ. Станом на ранок 2 липня більше 78% росіян підтримали зміни до конституції РФ.

Україна закликала ООН засудити проведення Росією референдуму на території Криму та на Донбасі. «Голосування» суперечить основним нормам та принципам міжнародного права, зокрема Статуту ООН та Резолюції ГА ООН 68/262 «Територіальна цілісність України», а також українському законодавству», − йдеться у зверненні постійного представника України в ООН Сергія Кислиці. Він підкреслив, що голосування відбувалось з використанням примусово виданих Росією паспортів і тому не може вважатись легітимним.

Читайте нас в Telegram
США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено внаслідок російського обстрілу селища Удачне Покровського району Донецької області.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

водій-електрик висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

DevOps engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ

Оператор БПЛА Збройних Сил України

від 20500 до 124000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область