ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З початку року понад 800 мешканців Харківщини стали контрактниками

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Червня 2020, 19:24

– Карантин продемонстрував, яка залізобетонна стабільність є в армії на відміну від інших місць працевлаштування, – так вважає кандидат для проходження служби за контрактом із Харківщини Олександр Кириченко.

32-річний уродженець Вовчанського району завершує оформлювати документи, необхідні для поновлення на службі за контрактом.

– Я пішов до війська у 2015-му за 5-ю хвилею мобілізації, – каже солдат запасу Кириченко. – Спочатку потрапив до 92-ї бригади, потім служив у двох інших бойових частинах. Наприкінці минулого року звільнився з окремої механізованої бригади імені Івана Мазепи. Гадав, що посвідчення водія допоможе жити багато і щасливо. Та, помінявши кілька місць роботи в останні пів року й посидівши на «мілині» безгрошів’я, вирішив повернутися до бойових побратимів. Лише кілька днів залишилося до зустрічі з ними.

Також Олександр хоче, щоб його маленька донечка Оленка пишалася батьком, який захищатиме український народ та її зокрема від ворогів.

Іншому кандидатові в контрактники 51-річному Сергію Задорожньому вистачило лише три дні після звільнення, аби зрозуміти власну помилку.

–У травні за сімейними обставинами довелося демобілізуватися, – розповідає молодший сержант запасу Задорожній. – Проте для розв’язання будь-якої проблеми завжди є альтернативні варіанти. Я ж цього не врахував. Маю вищу освіту і прослужив кілька років у танковій бригаді. В армії все просто, чітко та ясно, а за військовим парканом у взаємовідносинах між роботодавцем та працівником – «вінегрет».

За словами офіцера Харківського обласного військкомату майора Андрія Котенка, через карантин у квітні вони призивали тільки тих, хто звільнився менше ніж 5 років тому й не потребував перепідготовки в навчальних центрах.

– Із травня і до середини червня, відповідно до розпорядження начальника Генерального штабу, ми оформлювали приписи і на осіб без армійського досвіду, але лише в низку бойових частин. За крайні півтора місяця до війська пішло 250 хлопців та дівчат. Примітно, що це переважно молодь віком 25–30 років. Для порівняння, на початку року до харківських військкоматів приходили здебільшого 35–40-річні, – уточнив майор Андрій Котенко.

Всього ж з початку року понад 800 мешканців Харківщини направлено для проходження служби за контрактом у ЗСУ.

– В умовах карантину ми перейшли, так би мовити, в інтернет-простір, – говорить військовий комісар Харківського облвійськкомату полковник Юрій Калгушкін. – Зокрема, розмістили в соцмережах безліч інформації про переваги армійської служби. Також зробили тисячі телефонних дзвінків потенційним контрактникам. Працювали і над приписною кампанією та призовом «Весна-2020». Ці старання дали позитивні результати, і така кількість контрактників – цьому підтвердження.

За словами командування Харківського ОВК, найбільше харків’янам до вподоби професії танкіста, піхотинця, військового водія та бойового медика.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Рядова посада в ППО,військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Кухар, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Водій БТР

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Військовослужбовець

від 30000 до 120000 грн

Запоріжжя

Комунарський РТЦК та СП

Офіцер-психолог

від 20000 до 100000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО