ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як мають забезпечувати житлом військових, Міноборони запитало у громадян

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Червня 2020, 16:34

 З 1 по 10 липня Міністерство оборони України вивчатиме громадську думку щодо забезпечення  житлом українських військових.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу в Укрінформі відповідальний за формування Департаменту гуманітарного та соціального забезпечення Міністерства оборони України полковник Назім Агаєв.

«Нині в українському війську однією з ключових залишається проблема забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України. На жаль, наразі право військовослужбовців і членів їхніх сімей на отримання житлових приміщень не реалізується в повному обсязі. Тому не дивно, що деякі аспекти житлового забезпечення військовослужбовців стали темами нашого попереднього обговорення. Однак, враховуючи важливість і гостроту проблематики цього напряму, Міністерство оборони України з 1 липня розпочинає вивчення громадської думки щодо забезпечення житлом українських військових», — зазначив Назім Агаєв.

За його словами, обговорення цього питання відбуватиметься на офіційному вебпорталі Міноборони України й триватиме до 10 липня 2020 року включно.

Назім Агаєв закликав усіх активних громадян, військовослужбовців, ветеранів та експертів висловити свої погляди на шляхи розв’язання житлової проблематики та вдосконалення роботи житлових комісій і посадових осіб, що відповідають за цей напрям у військових частинах та установах.

«Міноборони особливо цікавлять пропозиції громадян щодо таких питань: надання службового та службово-посадового житла, прозорість розподілу житлових приміщень, робота житлових комісій у військових гарнізонах; забезпечення житлом за рахунок виділення коштів з бюджету для придбання військовослужбовцем та військовим пенсіонером власної оселі, забезпечення армійців дешевими іпотеками на придбання житла, подолання корупційних ризиків», — зазначив Назім Агаєв.

Офіцер додав, що результати обговорення будуть проаналізовані й оброблені для ухвалення подальших рішень керівництвом Міністерства оборони та оприлюднені для громадськості.

Окрім того, Назім Агаєв нагадав, що з 13 травня до 12 червня на офіційному вебпорталі Міноборони вивчалася громадська думка з питань удосконалення привабливості та престижності військової служби, а також поліпшення соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей. Свої погляди щодо реформування  та поліпшення оборонної сфери висловили громадяни країни, зокрема діючі військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, а також громадські організації, наукові та експертні спільноти. Загалом у громадському обговоренні взяли участь понад 120 осіб, надійшло 328 пропозицій щодо підвищення привабливості військової служби.

«На думку учасників громадського обговорення, підвищити привабливість і престижність військової служби можна насамперед, здійснюючи відповідні заходи щодо таких напрямів діяльності: кадрова політика, кар’єрне та професійне зростання, житлове забезпечення військовослужбовців і пенсіонерів; грошове забезпечення; реформування військкоматів і територіальних центрів комплектування та якісний відбір на військову службу; військова культура та відносини у колективах; унормованість службового часу; матеріальне стимулювання військовослужбовців; військово-патріотичне виховання молоді; подолання паперової бюрократії в армії; соціальний захист військовослужбовців і пенсіне забезпечення», — підкреслив Назім Агаєв.

Він повідомив, що Міністр оборони України Андрій Таран доручив керівникам структурних підрозділів Міноборони та Генерального штабу ЗСУ вивчити всі пропозиції за напрямами діяльності для ухвалення подальших рішень.

«Усі пропозиції, звернення та побажання громадян і військових не залишаться поза увагою й будуть враховані під час розроблення нових проєктів документів та внесенні змін до відповідних нормативно-правових актів щодо реформування й покращення оборонної сфери», — наголосив Назім Агаєв.

Читайте також:

Читайте нас в Telegram
«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Водій трала, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Стрілець-снайпер

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Старший оператор-дешифрувальник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Санітарний інструктор у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079