ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військовослужбовці ЛитПолУкрБриг вправлялися у стрільбі з польської зброї

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Червня 2020, 16:36

На 13-му засіданні координаційної групи затверджено рішення, яке надає можливість військовослужбовцям Литви, Польщі та України проводити спільні навчально-тренувальні стрільби з вогнепальної зброї, яка стоїть на озброєнні Збройних сил Республіки Польща. Про це повідомляє АрміяInform.

Представники армій трьох країн ухвалили таке рішення задля підвищення рівня боєготовності міжнародної бригади. Про це кореспонденту АрміяInform повідомили у пресслужбі ЛитПолУкрБриг.

— Навчально-тренувальні вправи та стрільби спрямовані на вдосконалення стрілецьких навичок та вмінь, що підтримує бойову готовність військового до використання основних видів озброєння в різних умовах та за різних обставин, — стверджує офіцер S-4 капітан Лінас Масуліс (Збройні сили Литовської Республіки).

Перша вимога для отримання військовослужбовцями дозволу — вивчення тактико-технічних характеристик та правил користування 9-мм самозарядним пістолетом P-83. Також слід було скласти іспит на знання будови, нормативно-правових актів та правил користування вогнепальною зброєю. Всі військовослужбовці литовського та українського контингенту отримали допуск до навчально-тренувальних стрільб.

— Ми постійно вдосконалюємо професійну майстерність й опановуємо нові навички. Наразі навчально-тренувальні стрільби сплановано проводити щоквартально, а на майбутнє плануємо навчально-тренувальні стрільби з особовим складом афілійованих батальйонів. Але найголовніше завданням для нас — бойова готовність всього особового складу ЛитПолУкрБриг до виконання операцій за призначенням, — наголосив начальник штабу ЛитПолУкрБриг полковник Міхал Малиска (Збройні сили Республіки Польща).

Підбиваючи підсумки практичних стрільб, комбриг залишився задоволеним їхніми результатами та зазначив: «ЛитПолУкрБриг отримала наказ, який дозволяє литовським та українським офіцерам бригади отримати вогнепальну зброю для навчальної мети. Литовські, польські й українські військовослужбовці провели навчально-тренувальні стрільби з пістолета P-83, які ми організували за підтримки представників Збройних сил Польщі. Як командир бригади я вдячний Міністерству оборони Польщі за плідну співпрацю та всебічну підтримку ЛитПолУкрБриг».

— ЛитПолУкрБриг — це унікальний військовий проєкт. Щодня маємо змогу обмінюватися досвідом з військовослужбовцями армій країн НАТО, постійно вдосконалювати знання й навички. Ми три різні нації, але маємо спільну мету й продовжуємо тренуватися, аби бути готовими до майбутніх операцій, — підкреслив командир Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького полковник Дмитро Братишко (Збройні Сили України).

Фото: пресслужба ЛитПолУкрБриг.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Президент України Володимир Зеленський звернувся до усіх, хто є українською силою на наголосив, що вона вміщує сили мільйонів наших людей.

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

У квітні-червні литовська армія проведе один із найбільших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки.

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала угоду про продаж 24 винищувачів F-16 Аргентині

Данія підписала з Аргентиною угоду про продаж 24 винищувачів F-16 на суму близько 2,1 мільярда крон (300 мільйонів доларів).

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

ОК «Південь» очолив бригадний генерал Геннадій Шаповалов

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Геннадій Шаповалов.

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

Нові F-16 прибудуть до Румунії для навчання українських пілотів

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

До 21 квітня триватиме реєстрація кандидатів на перші в історії зимові «Ігри Нескорених — 2025»

Національний відбір для участі в «Іграх Нескорених — 2025» відбудеться з 31 травня по 2 червня в Києві. Реєстрація кандидатів до національної команди вже відкрита та триватиме до 21 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Рульовий-мотоpист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Рядова посада в ППО,військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область