ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові моряки освоюють сапбордінг

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Червня 2020, 16:30

Військові моряки не уявляють життя без моря. Це їхня стихія, служба. Але має бути час і на дозвілля. Як цікаво та спортивно провести вихідні та ще й із сім’єю, кореспондентові АрміяІнформ розповів президент Одеської обласної федерації САП-серфінгу Сергій Павлов.

– Вже понад три роки наша Федерація співпрацює із Військово-Морськими Силами ЗС України. Почали з Інституту ВМС – вийшли на контакт з керівництвом і запропонували разом проводити спільні заходи. Організовували змагання наших спортсменів і військовослужбовців ВМС на гребних концептах, – розповідає Сергій Павлов. – Також торік з нагоди Дня фізичної культури та спорту флотський виш організував спортивне свято, де серед курсантів відбулися і змагання на сапбордах.

Сапсерфінг – один із молодих видів спорту в Україні. Від класичного серфінгу відрізняється тим, що райдер гребе не руками, а веслом. Цьому спорту можна навчитись за 10 хвилин і займатись ним можуть абсолютно всі, навіть діти. Все, що потрібно – навчитись балансувати на воді.

– Ми пропонуємо військовослужбовцям ВМС та ветеранам АТО/ООС приходити до нас і займатись на сапбордах. Можна разом зі всією родиною – навчимо всіх: і дружину, і дитину. І абсолютно безкоштовно, – продовжує Сергій Павлов. – Упевнений, що перебування в нас принесе лише позитивні емоції, адже це так добре – провести час в родинному колі, на морі та ще й активно займаючись спортом. На жаль, військові ще мало про нас знають, тож запрошуємо військових моряків та учасників бойових дій із сім’ями.

Враховуючи різноманітність сапбордінгу, тут кожен знайде той вид, що припаде до душі, починаючи від активної греблі й до занять йогою на дошці.

– Ідею проводити реабілітацію військових на сапбордах ми підгледіли в колег з американського флоту, які давно використовують цей вид спорту у своїх програмах, – розповідає працівник ЗСУ Ігор Руляк. – Їх спецназ ВМС використовує такі дошки в реабілітаційних програмах для військових, коли ті повертаються з різних місій, операцій, ротацій, бойових дій тощо. Сапбордінг корисний як фізично, так і психологічно. Адже це не лише заняття спортом, а й живе спілкування з людьми.

Президент Одеської САП-федерації Сергій Павлов підкреслив, що в разі, якщо військовослужбовці забажають професійно займатись цим видом спорту, то їх запрошуватимуть на збори, вони братимуть участь у чемпіонатах України за рахунок Федерації.

Станція «Серфлагуна» розташована за адресою: Шампанський провулок, пляжний комплекс True Man Club, ліве крило. Із собою треба мати посвідчення офіцера чи учасника бойових дій. Також можна записатись в інстаграмі, написавши в директ.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА (ЗСУ, МП ВМСУ)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Бухгалтер, військовослужбовець

від 20700 до 20700 грн

Баранівка

31 ОМБр

Медична сестра, анестезист відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії

від 20000 до 120000 грн

Десна (Чернігівська обл.)

Військова частина А4302

Лікар-невропатолог (військова служба)

до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ