ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні для потреб війська створюють власний легкий ударний вертоліт

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Червня 2020, 19:27

Роботи над створенням легкого ударного вертольота для українського війська активізовано в рамках спільного рішення між Міністерством оборони України та «Мотор Січ». Відповідно до програми, фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки спільно із «Мотор Січ» створили спеціальний вертоліт-лабораторію для оцінки конструктивних та технічних рішень, які допоможуть під час створення нового вертольота.

Як повідомляє Defense Express, спеціально для оцінки всіх параметрів польоту, починаючи від аеродинамічного спротиву озброєння до впливу порохових газів на роботу двигуна, весь вертоліт «всіяно» сенсорами, які дозволяють зафіксувати всі необхідні параметри.

А для оцінки реального використання підвісного озброєння на вертоліт були встановлені спеціальні ферми для розміщення зброї та підвісних контейнерів у різних конфігураціях, а також симуляторів лобового спротиву.

Базою для лабораторії став Мі-2МСБ від «Мотор Січ», який, якщо порівнювати із базовою версію, отримав більш потужні українські двигуни АІ-450М-Б, редуктор власного виробництва, сучаснішу авіоніку, системи навігації, зв’язку тощо.

Силами «Мотор Січ» опрацьовано та серійно виготовляється весь основний заділ щодо силової установки, паливної системи та льотного обладнання. Окрім того, на цьому запорізькому підприємстві на фінальних етапах перебуває освоєння виготовлення лопатей.

Враховуючи напрацювання інших вітчизняних підприємств у системах наведення, повітряної зброї, авіоніці та інших системах, одним із небагатьох питань залишається фюзеляж. У будь-якому разі можливість створення українського ударного легкого вертольота поступово отримує чіткі обриси.

Саме такий вертоліт може зайняти наразі абсолютно пусту нішу бойових та розвідувальних легких вертольотів в українському війську, яку в арміях інших країн світу посідають такі зразки, як Boeing AH-6, Bell OH-58 Kiowa, Bell ARH-70 та інші.

Читайте нас у Facebook
ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій категорії С

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Офіцер штабу

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Кременчук

Військова частина 3052 НГУ

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область