ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Відбувся перший випуск армійських начфізів у НУОУ

Новини Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Червня 2020, 16:46

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулася урочиста церемонія вручення дипломів першим випускникам Навчально-наукового інституту фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій.

10 молодих офіцерів уже днями поповнять підрозділи ЗС України й відбудуть у війська, де служитимуть на відповідних посадах.

Слід зазначити, що ця подія — знакова для університету, оскільки навчальний заклад уперше випустив фахівців тактичного рівня підготовки за спеціальністю «Фізична культура і спорт», спеціалізацією «Фізичне виховання і спорт у Збройних Силах».

— Ми є свідками історичної події — перший випуск фахівців тактичного рівня з фізичної підготовки та спорту у Збройних Силах України. Нині такі професіонали на вагу золота, адже фізична підготовка — запорука збереження життя та здоров’я військових й успішного виконання бойових завдань, — наголосив під час церемонії начальник Управління фізичної культури і спорту Міноборони Юрій Фіногенов.

10 юнаків розпочинали підготовку за фахом у Військовій академії Одеси й після закінчення 3-го курсу їх перевели до університету, де вони вдосконалили здобуті знання, отримали новий досвід та успішно пройшли комплексну атестацію на здобуття освітнього рівня «бакалавр».

Привітати випускників завітали й легендарні діячі у сфері фізичної культури та спорту. Побажання та підтримку молодим лейтенантам висловили президент спортивного комітету України Ілля Шевляк, радник Державного секретаря Міністерства оборони України Дмитро Грищенко, який стояв біля початків створення навчально-наукового інституту фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій.

До заходу долучилися і перший засновник кафедри теорії, методики та організації фізичної підготовки та спорту на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Євгеній Анохін, який першим розпочав вишкіл фахівців фізичної культури та спорту у 1993 році, та кандидат наук з фізичного виховання та спорту Ігор Овчарук, який продовжив підготовку фахівців за цією спеціальністю з 2010 року під керівництвом на той час начальника Військової академії в місті Одеса генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенка.

Керівництво університету й гості привітали випускників з отриманням первинного офіцерського звання та стартом нового професійного шляху.

— У вас сьогодні не просто свято. Вам не просто поклали на плечі золоті зірки — вам поклали відповідальність. Ви — наш перший випуск офіцерів тактичного рівня і маєте бути першими в усьому, адже на вас рівнятимуться інші, — зазначив під час церемонії начальник університету генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко.

Випускників закликали максимально використовувати на практиці знання й навички, здобуті під час навчання в університеті. Для них має стати життєвим кредо — забезпечення фізичної готовності підрозділів до бойової діяльності та формування здорового способу життя.

Фото надала Пресслужба Національного університету оборони України

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА (FPV)

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Розвідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Командир гаpмати, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область