ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Львівщині призовників із сіл доправлятимуть до РВК легковими автомобілями

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2020, 15:00

У Львівському обласному військовому комісаріаті відбувся брифінг із приводу початку активної фази призовної кампанії на строкову військову службу.

Як розповів обласний військовий комісар полковник Олександр Тіщенко, у зв’язку з пандемією COVID-19 весняний призов був перенесений з квітня-червня на липень-серпень. Однак планове завдання не змінилося. І до лав Збройних Сил України та інших військових формувань зі Львівщини планується відправити понад  700 юнаків. Про це повідомляє АрміяInform.

– Сьогодні на Львівському обласному збірному пункті вже перебувають 132 юнаки. Попередньо їм були зроблені ІФА-тести. І жодного зараженого виявлено не було,  – повідомив полковник Олександр Тіщенко. – Якщо виникнуть  підозри на хворобу, то юнаки пройдуть ПЛР-тестування.

Взагалі, що стосується стану здоров’я призовників, то з 4000 чоловік, які на сьогодні пройшли обстеження районними медичними комісіями, – понад 700 визнані непридатними. А це, щонайменше 17%, або майже кожен п’ятий. Серед найбільш поширених діагнозів – плоскостопість і викривлення хребта.

Ще одна проблема, з якою зіткнувся як обласний військовий комісаріат, так і районні (у зв’язку з карантином в області й певними обмеженнями), – це доставка призовників на всіх рівнях, починаючи з сіл. Адже і донині в регіоні регулярні пасажирські перевезення під забороною.

– Це питання наразі вирішено на рівні обласної державної адміністрації. Для перевезень призовників із районів у обласний центр виділяють автобуси. А для доставки призовників із сіл до районних військкоматів – місцевими органами влади будуть виділені службові легкові автомобілі. Таким чином проблему ми вирішили, – зазначив полковник Олександр Тіщенко.

Нині з обласного збірного пункту запланована перша відправка молодого поповнення у війська –70 осіб.

– На жаль, у зв’язку з безпрецедентними заходами безпеки щодо непоширення COVID-19 серед наших призовників, ми не можемо запросити нікого з представників ЗМІ на обласний збірний пункт. Він повністю ізольований, і, окрім відповідних посадових осіб, там знаходиться лише черговий медичний персонал, – розповів військовий комісар.

До речі, пандемія внесла свої корективи і щодо першого місця служби призовників зі Львівщини. Попередньо планувалося, що вони відбудуть до навчального центру «Десна», що на Чернігівщині.

– Проте наразі  всі наші призовники поїдуть до навчального центру в Старичах, що на теренах області. Гадаю, що і в майбутньому вони залишаться тут, щоб не було ризику захворіти на шляху їхнього пересування. Ще одне знаю напевне – область виконає план призову на 100%, – підсумував полковник Олександр Тіщенко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар їдальні, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій-електрик такелажного відділення

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Охоронник у Службу безпеки України

від 43000 до 50000 грн

Київ

Служба безпеки України

Командир відділення військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна бригада