ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Десантники тестують американські парашути та керовані системи десантування вантажів

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Червня 2020, 12:28

У Десантно-штурмових військах Збройних Сил України проходить комплекс практичних заходів повітрянодесантної підготовки – одного з основних видів бойової підготовки українського десанту – зокрема десантування вантажів та особового складу зі значних висот.

Днями поблизу Житомира проходила підконтрольна експлуатація парашутних систем спецпризначення та керованих систем точного повітряного десантування вантажів виробництва компанії США – Airborne Systems North America. Про це кореспонденту АрміяInform повідомили у Службі зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Водночас здійснюється підготовка майбутніх інструкторів – фахівців повітрянодесантних служб військових частин ДШВ до здійснення стрибка з парашутом типу «Крило», які надалі навчатимуть особовий склад військових частин. Також активно проходить підготовка спортивної команди з парашутного спорту.

Комплекс заходів відбувається під керівництвом офіцерів Управління підготовки та служби повітрянодесантної техніки Командування ДШВ Збройних Сил України. Провідну роль відіграють військово-транспортна авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗС України.

Офіцери повітрянодесантних служб пригадують 2014-й, коли українські підрозділи вели активні бойові дії у відриві від основних сил, а іноді і в повному оточені.

– Вантажі із необхідними боєприпасами, паливом, медикаментами або іноді звичайною водою та різними матеріальними засобами «десантувалися» на парашутних платформах просто у вказаний район. При цьому значну роль відігравали погодні умови. І не завжди цінні «посилки» доходили до своїх «адресатів»… Тобто системи були морально застарілі й здійснити їх точне десантування було практично неможливим, – розповів начальник служби повітрянодесантної техніки Командування Десантно-штурмових військ ЗС України полковник Віктор Михлич.

Командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк відзначив, що із надходженням у ДШВ точних систем повітряного десантування вантажів, ситуація кардинально змінилася.

– Похибка в точності доставки вантажу становить лише кілька десятків метрів. А саме десантування не обов’язково проводити в районі ураження ППО противника, – підкреслив командувач ДШВ.

Зазначається, що офіцерський та сержантський склад повітрянодесантних служб військових частин ДШВ та школи ПДП проходили посилений курс підготовки. По закінченню курсу, за словами начальника 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України підполковника Віталія Гриціва, інструктори отримають відповідні сертифікати. Саме вони надалі будуть готувати особовий склад підрозділів бойового забезпечення до здійснення стрибків з парашутними системами типу «Крило» в різну пору року та час доби.

Разом із цим триває підготовка спортивної команди з парашутного спорту Десантно-штурмових військ. Допомогу та методичні рекомендації українським десантникам надають професійні спортсмени-парашутисти. Щодня відпрацьовується одиночне десантування та групою з різних висот.

В один із стрибкових днів командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк особисто здійснив декілька стрибків з парашутом типу «Крило».

– На мою думку, кожен командир повинен використовувати принцип «Роби як я, роби краще за мене!» Тим більше, що я як діючий офіцер ДШВ зобов’язаний мати та підтримувати ці навички. Це мій обов’язок, і я його виконую, – відзначив генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Командир відділення, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Офіцер групи планування штабу

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Льотчик-штурман вертольоту екіпажу

від 50000 до 50000 грн

Ужгород

Харківська окрема авіаційна ескадрилья