ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: штурмові гвинтівки та кулемети нового покоління й модернізовані танки Abrams

Лонгрід Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 6 хв. 6 Червня 2020, 13:22

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння та військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. Читайте також про самохідні гаубиці CAESAR, оперативно-тактичну ракету LORA, новий ручний кулемет MG4 A3, бронеавтомобіль Protolab PMPV 6×6 MiSu та некеровані ракети Hydra-70.

Армія США озброюється гвинтівками та кулеметами нового покоління

Армія США почала отримувати стрілецьку зброю нового покоління німецької фірми SIG Sauer. Цей процес відбувається в рамках реалізації програми заміни всіх гвинтівок і кулеметів на нові зразки. Зброю виготовлено на потужностях американської філії фірми, поставлено вчасно, попри пандемію коронавірусу.

Перша партія зброї була передана для випробувань і дослідної експлуатації. Зокрема це нові 6,8-міліметрові патрони, легкий кулемет SIG-LMG-6.8, штурмова гвинтівка LCX-SPEAR, а також глушники SLX.

Крім того, програма оновлення зброї є найбільшою за останні 50 років. Патрони вирізняються підвищеною дульною швидкістю, дальністю стрільби та ефективністю, а також зниженою на 20 % масою в порівнянні зі штатними 5,56-міліметровими.

Новий кулемет важить менше ніж 6,8 кг, його ергономіка та віддача відповідають показникам штурмової гвинтівки М-4. Нова гвинтівка відрізняється підвищеною ефективністю, як порівняти зі штатними. Глушник оптимізує відведення порохових газів і дає змогу менше бачити стрілка в інфрачервоних променях, а також зменшити цей вплив.

 Німецька армія тестує новий ручний кулемет MG4 A3

Німецькі збройні сили почали тестувати вдосконалену версію ручного кулемета MG4. Модернізована зброя оснащена новим прицілом і покращеними механічними компонентами. Випробування проводиться в підрозділах 26-ї армійської повітряно-десантної бригади ЗС Німеччини.

Модернізований кулемет MG4 A3 розроблений компанією Heckler & Koch. Він відрізняється від попередньої версії не лише поліпшеною ергономікою, а й досконалішими технічними характеристиками. Менша віддача дає можливість краще контролювати стрільбу та забезпечує вищу точність. Його посилена бойова ефективність і дальність ураження, оптимальна швидкість стрільби та простота у використанні вигідно вирізняють його серед аналогів.

Новий кулемет оснащений прицілом 4х30, який має голографічне перехрестя. Це дає змогу ефективно використовувати зброю навіть у нічний час.

Передбачається, що кулемет MG4 A3 почне надходити у війська наступного року.

Ізраїль випробував оперативно-тактичну ракету LORA

Ізраїльські військові завершили випробування нового оперативно-тактичного ракетного комплексу. Він являє собою пускову установку та одноступінчасті твердопаливні балістичні ракети LORA.

За цими випробуваннями в Ізраїлі спостерігали на найвищому державному рівні. Прем’єр-міністр країни так прокоментував цю інформацію: «Паралельно з боротьбою проти коронавірусу ми продовжуємо дбати про безпеку Ізраїлю як оборонними засобами, так і засобами нападу».

Випробувальні стрільби відбувалися у відкритому морі. Загалом здійснили два постріли. Військові залучили мобільну пускову установку, розміщену на цивільному судні. При цьому одну з ракет запустили на 90 кілометрів, а другу – на 400.

Пентагон закуповує некеровані ракети Hydra-70

Міністерство оборони США підписало контракт на закупівлю значної кількості некерованих ракет Hydra-70 для потреб армійської авіації. Загальна сума контракту на поставлення ракет становить 3,4 мільярда доларів. Очікується, що відвантаження замовлених боєприпасів американським військовим завершать до 30 вересня 2026 року. Контракт передбачає не тільки виробництво ракет, а і їхній подальший інженерний супровід.

Нар Hydra-70 вважається основним ракетним боєприпасом армійської авіації США. Їх використовують на вертольотах Apache, Cobra, літаках F-16 та іншій техніці. Зазвичай їх застосовують як ракети класу «повітря-земля». Hydra-70 може бути оснащена одними з дев’яти видів боєголовок.

Армія США почала отримувати модернізовані танки Abrams

3-тя танкова бригада Greywolf 1-ї кавалерійської дивізії першою в армії США отримала танки новітньої модифікації Abrams M1A2 SEPv3. На них встановлено новий комплекс радіозв’язку, що дає змогу обмінюватися інформацією з усіма підрозділами перспективної бойової бригадної групи. Вдосконалена енергосистема виробляє більше електрики та ефективно розподіляє її між бортовими системами. До речі, допоміжна силова установка на M1A2 SEPv3 також модернізована і захована під броню.

Покращено й систему управління вогнем – у неї включена апаратура для стрільби двома типами снарядів: багатоцільовим ХМ1147 АMP з програмованим детонатором і бронебійним підкаліберним M829А4 АКЕ. На танках установлено модифікований комплекс активного захисту RafaelTrophy HV і система електронного пригнічення, що блокує канали управління саморобними вибуховими пристроями.

Для полегшення роботи техніків в Abrams використовують вдосконалену технологію конструктивно-змінних блоків. Протягом кількох років Пентагон планує модернізувати до версії M1A2 SEPv3 435 танків. Роботи вестимуть на трьох заводах в Огайо, Пенсільванії та Флориді.

Чехія придбає 52 французькі самохідні гаубиці CAESAR

Міністр оборони Чехії Любомир Метнар заявив про рішення придбати для чеської армії на заміну систем Dana 52 самохідні гаубиці CAESAR калібру 155-мм/52 на колісному шасі у французької компанії Nexter Systems. Контракт на закупівлю CAESAR може бути підписаний до кінця поточного року. Таку заяву він зробив під час відвідин 13-го артилерійського полку чеської армії (оснащеного 152-мм самохідними гаубицями Dana).

Придбані CАУ CAESAR змонтують на шасі Tatra T815 з колісною формулою 8×8, яке виготовляє чеська компанія Tatra Trucks. Вартість контракту попередньо оцінюють у 5,95 млрд чеських крон (224 млн євро), і, крім 52 артсистем CAESAR, це включає опціон ще на 12 САУ. Також у контракт включать поставки двох тренажерів і боєприпасів. Надходження цієї техніки у війська передбачено здійснити в період з 2022 по 2026 роки.

До речі, самохідна гаубиця CAESAR на шасі Tatra T815 (8х8) є третім варіантом цієї популярної на світовому ринку артсистеми. Вона має броньовану кабіну та повну масу 32 тонни, оснащена дизельним двигуном Tatra V8 потужністю 410 к. с. Розрахунок скорочений до трьох осіб. На установці розміщується боєкомплект у 30 пострілів.

У Фінляндії  тривають амфібійні випробування бронеавтомобіля Protolab PMPV 6×6 MiSu

В інтересах сил оборони Фінляндії проходять амфібійні випробування бронеавтомобіля Protolab PMPV 6×6 MiSu. Він являє собою захищений багатоцільовий транспортний засіб з колісною ходовою частиною. Завданням цієї техніки є транспортування бійців з озброєнням або вантажів відповідних габаритів. При масі на рівні 14 тонн броньовик може перевозити до 10 тонн вантажу.

Характерною рисою машини PMPV 6×6 є великий і висунутий уперед моторний відсік, габарити якого прямо пов’язані з розмірами двигуна, що тут використовується. До речі, цей фінський броньовик оснащений дизельним двигуном фірми Cummins потужністю 285 к. с. і шестиступінчастою автоматичною трансмісією компанії Allison. У складі силової установки використовують специфічну систему охолодження оригінальної конструкції.

PMPV 6×6 MiSu рухається у воді з допомогою двох гвинтів, встановлених у задній частині корпусу. Максимальна швидкість, яку він при цьому може розвивати, становить 12 км/год.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Кулеметник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Стрілець стрілецької роти

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130