ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Призов 2020: у військкоматах занепокоєні здоров’ям молоді та очікують від парламентарів збільшення штрафів за ухилення від призову

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Червня 2020, 15:26

На Харківщині триває призовна кампанія «Весна-2020». У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні цьогорічний призов на строкову службу був перенесений з квітня-червня на травень-липень. Однак, як запевняє командування Харківського обласного військового комісаріату, такі зміни в організації цьогорічної кампанії аж ніяк не вплинуть на якість відбору призовників.

Приміром, Лозівський об’єднаний міський військовий комісаріат, що на Харківщині, вже відібрав 80 відсотків осіб, із необхідних на призов у цьому сезоні. Офіцери військкомату передбачають, що кількість охочих служити та відібраних за станом здоров’я значно перевищуватиме план на відправку призовників до війська від міста.

– Так, у нас існують типові для всіх військкоматів проблеми, але ми їх поступово вирішуємо, – розповідає військовий комісар Лозівського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Артем Требесов. – Найбільше занепокоєння викликає стан здоров’я призовників. Велика кількість молоді має хронічні захворювання, про які вони самі дізнаються лише під час проходження медичної комісії. Переважно це патологія зору та серцево-судинні проблеми. Загалом цього року близько 25 відсотків призовників були «списані» за станом здоров’я.

За словами офіцера, непоодинокими залишаються і випадки неявки до військкомату призовників. Адресний обхід офіцерів дає мало результатів. Часто громадяни навіть не відкривають двері своїх осель, коли з повістками приходять представники військкомату. Наразі до адміністративної відповідальності вже притягнуто 11 «ухилянтів».

Торік до суду було направлено 13 підозр за статтею 335 Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на строкову службу». За рішенням суду вже 8 осіб отримали покарання у вигляді обмеження волі від 1 до 1,5 років умовно. Також у 2019 році 22 юнаки були притягнуті до адміністративної відповідальності.

– Нині штрафи за неявку до військкомату – символічні. Якщо призовник не з’явився до військкомату без поважних причин, його очікує штраф усього 85-119 гривень, а за повторне правопорушення – 255 гривень. Такі штрафи вже нікого не лякають, – зазначив підполковник Артем Требесов. – Впевнений, що законопроєкт про посилення відповідальності за неявку до військкомату та за ухилення від військової служби змінить нинішню ситуацію. Кількість «ухилянтів» неодмінно зменшиться.

– Юнакам та їхнім батькам немає чого боятися. Адже армія за останні роки дуже змінилася на краще. До району проведення операції Об’єднаних сил строковиків не відправляють. Перед військовослужбовцями відкривається чимало перспектив: стабільна робота, освіта тощо, – розповів офіцер.

За словами військового комісара, перші відправки призовників до військових частин заплановані на середину червня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Володимир Зеленський про атаку по аеродрому у Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому у Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомились з новими зразками озброєння та техніки державного виробництва.

Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 736 осіб, 3 танки, 8 ББМ та 524 БПЛА.

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Інспектор прикордонної служби

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Комірник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290