ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Пам’ятаю, як один наш хлопець застерігав мене від снайперів, а через кілька годин у морзі я закрив йому очі…»

Life story Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Червня 2020, 14:55

Анатолій Попадюк – начальник медичного пункту батальйону однієї з частин, що виконує бойові завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил. Кожний ранок він розпочинає з віджимання від землі на великих пальцях рук. А його особистий рекорд становить уже 10 віджимань. Розповідає, що унікальність такої вправи – у фізіологічних можливостях, адже вся вага людини зосереджена на пальцях.

– Контракт зі Збройними Силами я підписав відносно недавно. Через 12 днів уже був відряджений до району ООС. Найважчим тоді було перелаштуватися з цивільного життя на армійське. Строкову вже давно відслужив у радянській армії. Але тоді куди казали бігти, туди і біг, – розповідає Анатолій Попадюк. – А тут уже думаєш, працюєш над собою. По-іншому не буває. Моє перше бойове хрещення – бої в районі Світлодарська торік. Там уперше відчув обстріли, зіткнувся з мінно-вибуховими травмами, евакуацією поранених з «нуля».

За словами лікаря, на фронті, на відміну від цивільної медичної практики, треба чітко розуміти, що ти робиш. Не знаючи тактичної медицини, тут робити нічого.

– Коли зайшли в район бойових дій, стався один випадок. Говорю з солдатом, а він мені: «Не ходив би ти, док, по тій першій лінії – там снайпери пострілюють», – а через вісім годин довелося його вивозити «двохсотим». Загинув від снайперської кулі. Потім у морзі закривав йому очі. Це, напевно, найнеприємніше, що може бути, – продовжує Анатолій Попадюк. – Хочу сказати, що коли у хлопців усе добре, то й у мене все добре.

У свій час Анатолій Іванович закінчив медичне училище. Після служби в армії навчався у Чернівецькому медичному інституті, після 28 років пропрацював лікарем-отоларингологом. У 2010-му здобув ще одну вищу освіту – «Загальна практика – сімейна медицина» у Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова.

У молоді роки військовий медик устигав займатись і професійним спортом, а саме боротьбою самбо.

– Так вийшло, що якось зайшов у спортзал – і тренер мене забрав. Через три роки вже став майстром спорту. На початку дев’яностих на моїх останніх змаганнях серед медичних і спортивних вишів СРСР посів перше місце із самбо у своїй ваговій категорії, – пригадав Анатолій Іванович.

На думку Анатолія Попадюка, кожен, а особливо військовий медик, має бути професіоналом, завжди критично оцінювати свої можливості та постійно розвиватися.

– Не боїться тільки дурень, але роботу свою треба робити. В армії чітко налагоджений порядок надання медичної допомоги, починаючи з поля бою та закінчуючи військовим госпіталем. Життя людини часто залежить від надання допомоги в перші хвилини та години, – каже лікар.

А своїм, тепер уже цивільним, колегам Анатолій Іванович бажає швидкого закінчення реформи медицини, що має стати такою, як і в усьому цивілізованому світі.

– У цивільних медиків тепер теж своя передова, оскільки в нас у країні COVID-19. Дякувати Богу, що військова медицина завдяки своїм злагодженим діям уберегла нас тут – на війні. А українській державі та її народу хочу побажати одного – щоб окупант скоріше покинув нашу землю і ми мирно жили.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер базових станцій

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Гранатометник

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Механік-водій у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Лікар з авіаційної медицини, військовослужбовець

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788