ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Загальний бюджет фонду з ліквідації наслідків COVID-19 склав понад 370 мільйонів гривень – Офіс Президента

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Травня 2020, 13:44

Загальний бюджет фонду з ліквідації наслідків COVID-19 при Офісі Президента України склав 374 млн 620 тис. грн. Це недержавні кошти, за які закуповувалися медичні товари та засоби індивідуального захисту для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. З них 155,6 млн грн витрачено на закупівлю продукції в українських постачальників. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє Офіс глави держави.

«Було вирішено, що вони (підприємці. – Ред.) допомагатимуть країні проходити цей етап саме по закупівлі засобів захисту для наших лікарів, а також для інших служб – поліції, прикордонників і так далі. Бізнес зголосився й фактично вніс гроші до цього фонду. І з цього фонду почалися закупівлі засобів захисту. Хочу відразу підкреслити: це – кошти бізнесу, це не бюджетні кошти», – зазначив Кирило Тимошенко.

На той час, за словами заступника керівника ОП, була незадовільною ситуація із забезпеченням лікарень медзасобами. Тому розпочалася співпраця з різними авіакомпаніями, які поставляли ці медичні засоби з Китаю. Фактично було три види вантажів.

«Перший – це те, що закуповував і привозив фонд в інтересах наших лікарів, поліцейських. За ці літаки сплачував усі кошти фонд. Другий вид вантажів – це ті ж самі засоби захисту та медичне обладнання, які закуповував бізнес і передавав до лікарень або централізовано до Міністерства охорони здоров’я. За ці поставки також сплачував фонд», – розповів Кирило Тимошенко.

Третій вид вантажу – це засоби, які спрямовувалися до аптечних мереж і магазинів, в яких не вистачало засобів індивідуального захисту.

Згідно з оперативним звітом, загальний бюджет фонду з ліквідації наслідків COVID-19 при ОП становить 374 млн 620 тис. грн. У 12 українських постачальників закупили продукції на 155,6 млн грн, у семи іноземних постачальників – на 182,6 млн грн. При цьому на авіаційну доставку медзасобів витратили 33,6 млн грн, а на митне оформлення, логістику та вантажні послуги – 286 тис. грн.

Зазначається, що за цей час відбулося 10 рейсів до китайського міста Сяменя, 4 рейси – до Гуанчжоу, 4 рейси – до Пекіна, а також 4 рейси – до Сеула (Республіка Корея).

Найближчим часом бізнесменам, які наповнювали фонд, нададуть детальний звіт про використання цих коштів. Якщо ж представники бізнесу погодяться, цей звіт може бути оприлюднений.

Читайте нас у Facebook
Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор служби авіації та протиповітряної оборони

від 25000 до 70000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій категорії С

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область

Мінометник (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Командир машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій кат. В, С

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759